• Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

El Joventut guanyà el derbi català

El Reial Madrid sumà el cinquè triomf derrotant el Múrcia

En el derbi català, entre el Pinturas Bruguer, nom del nou patrocinador del Joventut de Badalona, i FC Barcelona s'imposà a l'equip local per només una cistella de diferència (70-68).

El Barça, sense el seu base Djorjevic, va perdre per 70-68, després d'arribar atenir 14 punts d'avantatge en el primer temps (18-32). El Joventut arribà a tenir cinc punts de diferència, però Dueñas aconseguí empatar a 68. I quan tot indicava una pròrroga, Daryl Midleton anotà la cistella de la victòria, faltant només dos segons per acabar el temps reglamentari, sense opció per als visitants de forçar cinc minuts més de joc.

El Reial Madrid sumà el seu cinquè triomf consecutiu, derrotant a domicili el Múrcia per 64-84. Els jugadors nacionals Angulo, Herreros i Lasa varen sentenciar el resultat, després d'uns minuts inicials d'iniciativa local.

El TDK Manresa no va poder amb el Fuenlabrada que guanyà en el Nou Congost per 77-82. Els homes d'Óscar Quintana aprofitaren errades locals per capgirar el resultat advers (52-42).

El Fórum Valladolid tampoc no va trobar dificutlats per derrotar el TAU Victoira per 78-56. Els jugadors estrangers i comunitaris del conjunt visitant varen decebre, tot el contrari dels estrangers locals, sumant Nickerson i O'Bannon, 22 i 19 punts. El Tau està molt lluny de les actuacions de les temporades passades.

Dels partits celebrats dissabte destaca el triomf del Caja San Fernando a domicili del Adecco Estudiats, de Madrid, per 69-82. Els andalussos varen aprofitar molt bé les errades del cinc madrileany, amb un Turner molt encertat. A ressaltar la lesió del jugador local Carlos Jiménez, que serà baixa unes tres semanes, després de caure contra una tanca publicitària.

Covirán Granada i Gavis Girona continuen sense sumar el seu primer triomf. L'equip granadí va perdre a casa contra el Lleó, després d'un partit equilibrat, on el conjunt visitant va guanyar gràcies als encerts en els tirs lliures (88-94).

Malgrat jugar el cinc gironí millor en el segon temps, no va poder capgirar el resultat i va perdre a Cáceres per 73-69.
L'Unicaja Málaga, amb Serrano i Miller com a jugadors més destacats, s'imposà al Gran Canària amb claredat per 97-72, a causa del seu millor joc interior.

I en el darrer partit disputat dissabte sumà el Pamesa València un important triomf a domicli del Covirán Granada per 88-100, després de tenir ja un avantatge de 19 punts (31-50). Hopkins, amb 34 punts, i Luengo varen ser els botxins dels andalusos.