algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Volta a Espanya: Olano supera el tràmit de la darrera jornada

Fernando Escartín i José María Jiménez quedaren segon i tercer al podi final

El corredor del Banesto Abraham Olano va aconseguir ahir el seu primer triomf de la Vuelta Ciclista a Espanya que va concloure en el passeig de la Castellana, on els aficionats varen celebrar una victòria i un podi espanyol que no es repetia des del 1991 i varen veure el triomf del suís Marcus Zberg, primer líder de la ronda, a l'últim esprint de la cursa.

«Hem demostrat on havia d'estar després de molt d'anys de lluita per aconseguir aquest objectiu». Les paraules del guanyador Olano reflecteixen la lluita d'un corredor contra la seva pròpia naturalesa de rodador. «El moment més difícil va ser el darrer dia de muntanya a Navacerrada, més que les pressions dels mitjans de comunicació en aquests darrers dies», afegí abans de pujar en el podi juntament amb el corredor del Kelme Fernando Escartín i el millor escalador i tercer a la classificació general, José María Jiménez també del conjunt de Banesto.

«La Vuelta no ha estat excessivament dura» va lamentar novament el cap de files del conjunt d'Àlvaro Pino. L'èxit de Banesto a la general (Olano i Jiménez), la classificació per equips (primers) i muntanya (Claba) va ser recalcat com a resultat de treball col·lectiu. «El Banesto ha tornat a un lloc que havia perdut», va dir José Miguel Echávarri, manager del conjunt bancari.

«Transició» de l'ONCE «El conjunt ha donat deu anys de satisfaccions i n'has de viure un de transició. A aquests corredors cal donar-los les gràcies, però és el moment de començar un altre cicle. Em quedarà el record dels bons moments i de l'amistad que ens ha unit amb l'ONCE». El director de «l'equip dels cecs», Manuel Sáiz, va aunciar la renovació d'un dels millors conjunts del fa uns anys que -segons ell- ha quedat desfasat.

El quart lloc a la classificació general del seu líder, el campió francès Laurent Jalabert, que es va exhibir a les bonificacions de la primera setmana no era l'objectiu de l'equip guanyador de les tres darreres edicions. Un refredat que va mermar les forces del jersei amb l'arc de Sant Martí a la contra rellotge i la solidesa del Banesto varen poder amb el número u del món, segons la classificació de la Unió Ciclista Internacional (UCI).

Per al Kelme d'Alvaro Pino va quedar repetir el segon lloc en el calaix de Madrid i el clam popular per cercar l'espectacle que volien els aficionats després dels fets del Tour de França que va embrutar el seu esport.

Estrangers

El cartell inicial de la prova comptava amb la probable presència de Rijs, Vanderbrucke, Tonkov, etc. que auguraven una de les Vueltes amb millor participació. En canvi, l'absència d'aquests i la manca de competitivitat dels que varen disputar la Vuelta, tal i com va reconèixer el mateix Alberto Gadea, director tècnic de la cursa, varen posar en entredit el potencial dels corredors espanyols.

Una bona mostra d'això va ser el triomf després de les vuit passes per l'habitual recorregut de la Castellana on es va imposar un dels pocs velocistes que restaven (del 198 ciclistes que varen començar la cursa en varen acabar 108), el suís Marcus Zberg que es va avançar a l'arribada al gran favorit, Marcel Wust (tres triomfs), el propi Laurent Jalabert i al millor sprínter espanyol, Angel Edo, que va quedar sense recompensa a altra nova «volatta» d'aquesta Vuelta a Espanya 98.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.