• Màx: 19°
19°

Hakkinen deixa gairebé sentenciat el títol mundial

El finlandès s'imposà a la penúltima prova en el circuit de Nurburgring

El finlandès Mika Hakkinen (McLaren MP4/13 Mercedes) es va adjudicar ahir la victòria al Gran Premi de Luxemburg disputat en el circuit alemany de Nurburgring, per davant de l'alemany Michael Schumacher (Ferrari F300), per la qual cosa el Campionat del Món de Fórmula 1 es decidirà el pròxim dia 1 de novembre al Japó.

Hakkinen, que amb la d'ahir va aconseguir la setena victòria de la temporada, compta ara amb quatre punts d'avantatge sobre Michael Schumacher, després d'haver-se disputat ahir una emocionant cursa en la qual el finès acabà imposant-se per dos segons i dues dècimes al seu rival per al títol final.

Michael Schumacher, que partia des de la primera posició de la graella de sortida, tornà a fallar en l'arrancada i fou superat pel seu company d'equip Eddie Irvine, qui li cedí el primer lloc abans de completar la primera volta al circuit, i es va dedicar a contenir els atacs del finès, fins que a la volta 14 de les 67 de les quals constava la prova, no va poder evitar ser avançat.

A partir d'aquest moment, Mika Hakkinen va iniciar la caça de Michael Shumacher, que comptava amb vuit segons i mig d'avantatge i aconseguí avançar-lo després de l'aturada a boxes per fer benzina i canviar els pneumàtics.

Mika Hakkinen, sense cometre la menor errada, controlant el pilot alemany de Ferrari quan aquest arribà a estar a mig segon, creuà la línia de meta amb poc més de dos segons d'avantatge, cosa que el fa dependre d'ell mateix per proclamar-se campió del Món de Fórmula 1, el pròxim dia 1 de novembre al Japó, ja que amb un segon lloc a la prova japonesa li seria suficient per proclamar-se campió del Món, independentment del que faci el pilot alemany de l'equip Ferrari, fins i tot si aquest acaba en primera posició.

Pel que fa a la resta de participants al Gran Premi de Luxemburg, disputat ahir, el britànic David Coulthard es classificà en tercer lloc. El quart lloc de la classificació fou per a l'irlandès i company de Michael Schumacher, Eddie Irvine, a la cinquena posició l'alemany Heinz Harald Frentzen i el sisè lloc fou per a l'italià Giancarlo Fisichella.

Una lliçó magistral

La d'ahir va ser possiblement la millor cursa de Mika Hakkinen de la temporada, i tal vegada la millor de la seva carrera esportiva. Es jugava quasi totes les esperances de proclamar-se campió del Món al final de la temporada, després d'haver arribat a tenir 22 punts d'avantatge que Michael Schumacher aconseguí anul·lar a la prova anterior, i ahir no fallà, ni fallà el seu cotxe, i donà a Mercedes una victòria al mític circuit de Nurburgring que no aconseguia des de feia 44 anys. Però la victòria de Hakkinen no va estar fonamentada tan sols en la pista, sinó que els boxes de l'equip Mercedes varen tenir una part molt important. La rapidesa dels integrants de l'equip a l'hora de fer benzina i canviar pneumàtics superà sempre els de l'equip Ferrari, igualment que l'estratègia feta servir en el moment de triar les aturades.