muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Diferències de criteri entre el Mallorca i el Consell Superior d'Esports

Des de Madrid fan referència a un pacte polític amb el club i l'Ajuntament de Palma

El conseller delegat del Mallorca Mateu Alemany ha manifestat en distintes ocasions que les intencions de l'entitat són que el filial jugui al Lluís Sitjar els partits. Durant la present temporada i la següent no hi haurà la mínima dificultat, ja que hi ha una moratòria que dóna dos anys als clubs de Primera i Segona Divisió perquè s'adaptin a la nova normativa. Les diferències de criteri poden sorgir a la conclusió de la temporada 1999/2000, sempre que el Mallorca B continuï dins la Lliga Nacional de Futbol Professional. És a dir, dins Segona Divisió A.

El Consell Superior d'Esports entén que el Reial Mallorca no té dret a sol·licitar una subvenció per arreglar el Lluís Sitjar perquè hi jugui el filial. La totalitat dels equips, amb dos anys d'antiguitat a la Lliga Nacional de Futbol Professional, tenen dret a les ajudes del Consell Superior d'Esports, però no el Mallorca. El CSE considera que a la reunió que mantingueren a Madrid els seus representants amb l'Ajuntament de Palma i el Reial Mallorca es va arribar a un pacte polític no escrit perquè el club no pogués demanar ajudes per al Lluís Sitjar. Des de Madrid asseguren que la totalitat dels nous estadis que es construeixen "el de Son Moix també" tenen l'obligació de tenir les mesures de seguretat que marca la llei. Així, el CSE considera que no hi havia raó convincent per destinar una sola pesseta al nou estadi, ja que, tanmateix, hauria de complir la normativa vigent. Així, des del Consell Superior d'Esport asseguren que es produiria un frau de llei si el Mallorca sol·licitàs ara ajudes per remodelar el Lluís Sitjar per al filial.

Ara bé, sí és cert, i des de Madrid així ho asseguren, que amb la llei a la mà el filial del Reial Mallorca tindria dret a acollir-se al pla per remodelar estadis que té la Lliga Nacional de Futbol Professional. Diari de Balears parlà ahir amb el conseller delegat del Reial Mallorca Mateu Alemany, que assegurà no saber-ne res de cap tipus de pacte polític. «Desconec per complet l'existència d'un pacte polític en aquest sentit», va dir Alemany. Per tant, sembla evident que el Reial Mallorca a la conclusió de la pròxima temporada, sempre i quan el filial continuï a la categoria de plata del futbol espanyol, sol·licitarà la col·laboració per adequar el Lluís Sitjar a la normativa. D'aquesta forma, hi podria jugar el Mallorca B. «El Mallorca té dret legal a sol·licitar ajuda per arreglar el Lluís Sitjar, però no moral», va dir textualment un portaveu del CSE.

En qualsevol cas, el filial del Reial Mallorca no tindrà cap dificultat per continuar al Lluís Sitjar durant la present temporada i la següent. Així, durant la temporada que ve, el Reial Mallorca jugarà els seus partits a Son Moix, mentre que el filial ho farà al Lluís Sitjar. Un i altre equip, d'aquesta forma, disposaran d'un terreny de joc en perfectes condicions per a la pràctica del futbol.

Els copropietaris del Lluís Sitjar, a l'aguait

Els copropietaris del Lluís Sitjar, que enguany no han tingut cap problema per poder accedir a l'estadi, no han pres encara una decisió de futur. Distints copropietaris, i per separat, estudien les mesures més adequades si, finalment, el Mallorca juga l'any que ve a Son Moix i no els permet l'entrada al camp. No falten els que voldrien demanar la divisió de la cosa comuna i intentar quedar-se l'estadi en la corresponent subhasta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.