algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

Jesús Linares: «El mèrit sempre és del grup»

El tècnic del filial assegura que té absoluta llibertat a l'hora d'entrenar

Jesús Linares viu ara mateix dins l'èxit malgrat que és conscient que el món del futbol és variant i que el vent pot canviar en qualsevol moment. Arribà al Reial Mallorca després d'aconseguir classificar el Manchego per a la lligueta d'ascens a Segona Divisió B. L'equip no va arribar a pujar i Jesús Linares no ho va dubtar quan va rebre l'oferta del Mallorca per dirigir l'equip filial. Li varen assegurar que l'ascens a Segona A era l'objectiu i, tot i que personalment fixà com a prioritari aconseguir la classificació per a la lligueta, el filial va fer un excel·lent final de temporada i l'equip pegà el bot fins a la categoria de plata del futbol espanyol.

"Quin inici!
"Hem tingut un inici bastant bo quant als resultats i al joc, menys el dia del Toledo, que no ho vàrem fer bé... Sempre et sap greu perdre, ja que el Toledo no és un equip que ens superàs amb claredat, sinó que nosaltres no vàrem estar bé.

"Fent una mica de memòria, quin factor va fer que us decidíssiu a fitxar pel Mallorca?
"Quan vaig firmar ja em digueren que l'objectiu era ascendir, però era conscient que era una meta molt alta per un a equip tan jove com el nostre i en una categoria tan complicada. En principi, jo considerava que si entràvem a la lligueta ja ens podíem donar per satisfets. Vàrem saber resoldre la lligueta d'ascens i arribà la pujada. Així, a Segona A, tenim ara, tant jugadors com jo mateix, una oportunitat de participar en una categoria molt dura i complicada. Hem vist que amb ordre i la qualitat dels nostres jugadors podem complicar la vida a qualsevol rival.

"La temporada passada va ser especialment dura, ja que la vostra esposa era a Cadis.
"Sí, la veritat és que va ser difícil, però varen ser les circumstàncies les que provocaren això. La meva dona estava embarassada i va tenir uns primers mesos difícils, ja que havia de fer repòs absolut i era millor que estigués a Cadis, amb la família, que no a Palma. Ara bé, a la meva dona li encanta Mallorca i la meva filla es cria aquí. Ara, hi som tots tres, aquí, i la veritat és que la petita està molt bé i riu molt.

"Per a un home de Cadis supòs que canviar Ciudad Real per Mallorca...
"Esportivament, evidentment, és una millora considerable, ja que les pretensions de l'equip són radicalmente distintes. Per mi, canviar Ciudad Real per Mallorca va ser millorar, i molt.

"Dirigir un filial condiciona molt la vostra feina?
"Dirigir un filial et condiciona en el sentit que de vegades tens jugadors que saps que poden oferir un bon rendiment, però que compleixen 24 o 25 anys i ja no tenen edat per estar a un filial. També ho notam a l'hora d'entrenar, ja que ens hem d'acomodar al primer equip. En aquests aspectes ho notam, però a l'hora de fer feina amb la plantilla tenc total llibertat. Funcionam com qualsevol equip.

"Jesús Linares ha fet una gran feina amb el filial, però ni un sol futbolista del filial serveix per al primer equip.
"El nostre objectiu és sempre poder sortir de jugadors al primer equip. La veritat és que en aquest sentit hem fracassat estrepitosament.

"Hi ha tanta diferència entre una categoria i l'altra?
"Jo crec que no hi ha molta diferència, però quan un club ha d'afrontar la Lliga de Primera Divisió, la Recopa i la Copa del Rei es fan moltes inversions per contractar jugadors amb experiència. La decisió, en qualsevol cas, és sempre de l'entrenador.

"Però us trobau satisfet de la vostra feina?
"Sí, però si tenim en compte que el nostre objectiu és sortir de jugadors al primer equip, tothom sap que no n'hem col·locat ni un. Ara bé, el filial també pot servir per donar partits a homes com Diego Tristán. Així, si un dia fa falta al primer equip, comptarà, almanco, amb un bon ritme de partit.

"I aquesa setmana tornau a jugar en dilluns.
"Ens hem d'acomodar a les circumstàncies. Si ens diuen que hem de jugar dilluns, ho hem de fer.

"Psicològicament, el fet de jugar en dilluns pot afectar els jugadors?
"Vulguis o no, si juguen en dilluns saps els altres resultats. Això, de vegades pot fer que la plantilla es relaxi o bé que tengui un estímul important. Dilluns passat, per exemple, sabíem que ens podíem col·locar líder si guanyàvem. La plantilla ha d'estar preparada per això, malgrat que és complicat.

"Diego Tristán, Braña... Hi ha molta qualitat al filial?
"Sí, però el mèrit sempre és del grup. Diego Tristán ha fet un gran inici de temporada, però s'ha de comprendre que és molt complicat mantenir el mateix nivell durant tota la Lliga. A més, s'ha de considerar que cada dia és un jugador més conegut i el marquen amb especial esment. Cada vegada ho tindrà més complicat i s'haurà d'esforçar un poc més. Braña, per la seva part, ha fet dos partits molt bons, però m'agradaria destacar la feina de tot el conjunt, sense particularitzar... El mèrit és de tots els jugadors, no només d'un o dos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.