algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

Setge de preguntes

Fernando Giménez compareix avui davant el ple de l'Ajuntament de Palma

Fernando Giménez, president del comitè executiu de la Universíada de Palma, compareixerà avui davant el ple de l'Ajuntament per contestar a les preguntes del grup municipal del PSM-Nacionalistes de Mallorca.

Els nacionalistes sotmetran Giménez a un tercer grau, ja que li han plantejat un total de 17 preguntes sobre cinc principals temes: instal·lacions esportives, personal, cerimònia inaugural, despeses i l'ús de la llengua catalana a la Universíada.

Sobre les instal·lacions esportives, els nacionalistes han demanat, altre cop, sobre les infraestructures que es realitzaran a les barriades i pel cost total de les instal·lacions esportives que es fan amb motiu de la Universíada. Així mateix, han interrogat Giménez sobre quan està previst concloure les obres de l'estadi de Son Moix, quines són les modificacions introduïdes respecte el projecte inicial i quin és el seu cost.

Respecte el complex esportiu que es fa a la Universitat, Giménez serà interrogat sobre quan serà coberta la piscina.
El PSM ha formulat també tres preguntes a Giménez sobre les despeses de la Universíada. D'una banda, han demanat quin va ser el cost de l'acte de presentació de l'himne que va tenir lloc al poble espanyol. A més, s'han interessat per saber quina despesa es va fer a la presentació de l'himne feta al moll vell.

Gabriel Barceló, regidor del PSM-Nacionalistes de Mallorca, assegurà ahir a Diari de Balears que esperaven amb expectació les respostes de Giménez, malgrat que sospitaven que intentaria sortir-ne sense respondre a algunes de les preguntes realitzades. «Ja ho va fer en una altra ocasió i sospitam que voldrà sortir del Plenari sense contestar, de forma clara, a les nostres preguntes. En qualsevol cas, esper que doni llum a un grapat d'interrogants», manifestà Barceló.

Així mateix, el regidor nacionalista manifestà la seva inquietud per distintes qüestions que afecten la Universíada. Barceló destacà que era molt important saber si, finalment, la Universíada servirà, com a mínim, per dotar a les distintes barriades de Palma de les infraestructures esportives necessàries per cobrir les necessitats bàsiques.

L'ús de la llengua catalana, preocupació prioritària

El PSM interrogarà també Giménez sobre dues qüestions relatives a l'ús del català a la Universíada. Així, es demanarà al president del comitè executiu de la Fundació sobre el paper que tindrà la llengua catalana i La Balanguera, himne de Mallorca, a les cerimònies d'inauguració i cloenda de la Universíada. Els nacionalistes interrogaran també Giménez sobre les mesures adoptades després que Luis Prieto, un dels homes forts de la Universíada, ordenàs la redacció de tota quanta documentació es fes en castellà i català. La pregunta que farà avui el PSM diu textualment: «Quines mesures va prendre el gerent de la Universíada 99 en el cas on el Sr. Prieto ordenava, en castellà, a tot el personal de la Universíada a redactar els documents en castellà i català, oblidant per complet la Llei de Normalització Lingüística i l'Estatut d'Autonomia?». La resposta la dóna avui Fernando Giménez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.