cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Currucale torna a les Canàries

L'històric jugador del Mallorca, que abandona l'Illa, va rebre ahir un homenatge dels seus companys

L'associació d'exjugadors del Mallorca va retre ahir homenatge a l'exjugador Juan López Ramón, més conegut com Currucale, amb motiu del seu retorn a les illes Canàries, després de residir tots aquests anys entre nosaltres. Aquest acte tan emotiu va tenir lloc en el restaurant Los Rafaeles del passeig Mallorca, en el trascurs del qual se li va fer entrega de diferents obsequis.

Com a representació dels exjugadors varen ser presents Joan Forteza, Jose Luis Romero, Pep Jaume, Llucià Espases, Julià Mir, Sebastià Company i Tomeu Salom, llegenda viva del mallorquinisme. El Mallorca tampoc va voler perdre's aquest acte i el directiu Toni Planas va fer entrega a Currucales d'una sèrie de regals en nom del club vermelló. També hi va ser present el conegut Tomàs Jaume, que exerceix d'encarregat de material dels veterans. Juan López va estar acompanyat per la seva germana major.

Juan López Currucale va néixer a Las Palmas de Gran Canaria l'any 1932, on jugava de centrecampista. Va iniciar la seva trajectòria esportiva a la Unió Esportiva Las Palmas. L'any 1958 va ser fitxat pel Mallorca, on jugà cinc temporades i amb el qual aconseguí l'ascens i la permanència a la Primera Divisió les temporades de 1960 a 1963. Aquest darrer any se'n va anar a jugar al Llevant tres temporades quan tornà a l'Illa, aquest cop per jugar un any al Constància d'Inca.

Si per alguna cosa va destacar Currucale en aquell Mallorca que aconseguí el primer ascens a Primera Divisió en la història vermellona, fou per ser un exemple de rendiment i amor als colors.

Un històric mallorquinista abandona l'Illa, i probablement no tornarà mai més, però que no es preocupi perquè deixa un record i una estima inesborrable. El canari Currucale ja forma part de la millor història del Mallorca.

Protagonista del primer ascens  

El canari Juan López Currucale formà part d'aquella històrica plantilla que aconseguí per primera vegada en la història del Mallorca l'ascens a Primera Divisió. Va ser amb Jaume Rosselló de president, Juan Carlos Lorenzo d'entrenador, i els jugadors Arqué, Diego, Vendrell, Guillamón, Febrer, Zamora, Juanele, Bolao, Oviedo, Boixet, Granés, Currucale, Martínez, Laguardia, García, Forteza, Cobo, Mir, Magín, Villamide, Rodríguez i Czoka. Una plantilla que protagonitzà un dels fets més importants en els 82 anys de vida del Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.