algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Florence Griffith mor als 39 anys d'un vessament cerebral

La velocista nord-americana Florence Griffith-Joyner, triple campiona olímpica a Seül el 1988, morí ahir a l'edat de 39 anys d'un atac cerebral, segons indicà ahir la Federació Americana d'Atletisme.

L'atleta, que encara té els rècords del Món de 100 i 200 metres, posà punt i final a la seva carrera el mes de febrer del 1989, cinc mesos després del seu triomf a Corea del Sud, on s'adjudicà la medalla d'or a les modalitats de 100 i 200 metres llisos i als relleus de 4 per 100 metres llisos, perseguida per rumors de dopatge.

El detonant d'aquests rumors va estar en la transformació morfològica que patí la velocista al llarg de la seva carrera.
Griffith-Joyner afegia espectacle a les seves victòries amb la seva peculiar indumentària, que ella mateixa dissenyava, i sobretot per la longitud de les seves ungles, la qual cosa va ajudar a fer que l'anomenassin «la pantera negra».

La velocista nasqué en un gueto californià i va fer de bancària abans de dedicar-se a l'atletisme de manera professional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.