nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Volta a Espanya: Segon triomf de Zintxenko i Vitalicio

El rus superà a l'esprint el seu company d'escapada David Plaza

El corredor rus Andrei Zintxenko (Vitalicio Seguros) aconseguí el seu segon triomf a la Vuelta, ja que s'imposà a l'esprint a David Plaza (Cofidis), a la 15a etapa, disputada entre Saragossa i Sòria (178'7 quilòmetres), després d'una escapada de setanta quilòmetres. Abraham Olano, del Banesto, conservà el jersei groc de líder de la general en vigília de l'ascensió a la Llacuna negra de Neila.

La companyia d'assegurances rendibilitzà el fitxatge de l'excorredor de l'Estepona. Mínguez ha trobat un doble a la seva personalitat per l'empenta i el coratge d'un dels homes més combatius de la present edició de la ronda espanyola.

A més, l'actuació de l'equip es va veure completada amb una altra exhibició de Santi Blanco, una de les promeses més fermes, que va veure tallada la seva ambició personal per la posició avançada del seu company. En aquesta ocasió, Kelme i Banesto aparcaren la lluita per a la jornada d'avui. Ni Alvaro Pino ni Eusebio Unzue no malgastaren les seves peces. Els Heras, Rubiera i Serrano no tudaren les forces que necessitaran en el tercer test seriós "després dels de Xorret del Catí i Alcúdia" de la cursa per intentar conduir el seu líder cap al jersei groc.

El Vitalicio Seguros ha robat part del protagonisme que havia acaparat el Kelme en la primera setmana i mitja de correguda. Els homes de Javier Mínguez han carregat la seva autoconfiança amb el seu primer triomf a la ronda espanyola i, altre cop, el rus Andrei Zintxenko "guanyador a Sabiñánigo" i el salmantí Santi Blanco es ficaren en els dos talls més importants de la jornada.

La proximitat de Sòria, on viu Zintxenko, animà el rus que trobà en la companyia de David Plaza, un dels dos supervivents del Cofidis, l'home ideal per llançar-se cap a la seva segona victòria.

Ambdós defensaren mig minut d'avantatge sobre un grup perseguidor de cinc homes format per Blanco, els casinos Vicent Cali i Fabrice Gougot, Iñigo Cuesta (ONCE-Deutsche Bank) i Koos Moerenhout (Rabobank), durant molts quilòmetres.

Per la meta volant d'Olvega (km.132'7) la diferència favorable per la parella capdavantera era de 32 segons sobre el grup de Blanco i Cuesta i d'1 minut i 15 segons respecte del gran grup. La distància es va mantenir en el cim de l'Alt del Madero, de tercera categoria, amb el grup de cinc i s'amplià notòriament (2 minuts i 9 segons) sobre el grup majoritari liderat pel Banesto.

Blanco demostrà que, una vegada perdut l'objectiu de la general, és a punt per afrontar la muntanya on ha de confirmar el futur que li augurà el pas per les categories inferiors.

El de Béjar intentà l'escapada per arribar fins al seu company, però se'n va dur a roda Gougot i desistí en la seva temptativa.
El gran grup accelerà la marxa i aconseguí neutralitzar cinc dels set escapats. A l'esprint, Plaza va ser el primer a predre la iniciativa, però sense la confiança que demostrà Zintxenko, que repetí el gest de la 13a i polèmica etapa en la qual tornà a culminar amb èxit una llarga escapada. El gran grup arribà fraccionat. Mentre els grans favorits perdien al voltant d'un minut, un altre nombrós grup se'n deixava quasi dos.

D'aquesta forma, la classificació general, a l'espera de la decisiva etapa d'avui, no ha experimentat cap canvi significatiu. Abraham Olano, de l'equip Banesto, continua líder i els seus rivals mantenen intactes les seves opcions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.