cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

De la Hoya és el millor

El nord-americà tornà a derrotar Chávez a Las Vegas

El boxador nord-americà d'origen mexicà Óscar de la Hoya derrotà ahir el mexicà Julio César Chávez por ko tècnic en el vuitè assalt i conservà la corona dels pesos Welter del Consell Mundial de Boxa.

En un inesperat final que va deixar amb la mel als llavis els aficionats, el cantó de Chávez va decidir que aquest no sortís per al novè assalt, a causa d'un profund i perillós tall a la cara interior de la seva boca. Tot dos púgils es varen abraçar en el cantó del mexicà, i mentre De la Hoya deia que «mai no havia vist un Chávez tan ben preparat», l'excampió, Chávez li donava la mà alhora que li deia: «Tu m'has guanyat, tu m'has guanyat». De la Hoya va aconseguir la seva 29a victòria sense cap derrota, 24 de les quals per ko.

El combat, que havia generat una gran expectació, evidenciada en el ple total de les 18.000 localitats del Thomas Mc Center de Las Vegas i en la venda milionària del sistema de televisió de pagament per visió, no defraudà aquells que el varen presenciar, ja que tots dos boxadors varen oferir una extraordinària demostració de tècnica i coratge.

De la Hoya fou superior en tots els sentits, i computà un 49 per cent d'efectivitat en els seus 517 cops, per un 47 per cent de Chávez en 346 impactes. En el moment del desenllaç, De la Hoya anava tres punts per davant en les targetes dels jutges, un avantatge no molt àmplia, però havia aconseguit imposar els seus poderosos cops, causants en part de la ferida de Chávez.

De la Haya també va guanyar per ko tècnic el primer enfrontament entre ambdós, el 7 de juny del 1996, en el mateix escenari.
D'altra banda, amb un pes de 217 lliures (98'4 quilograms), el nord-americà Evander Holyfield es va presentar com el gran favorit per conservar la corona dels pesos pesants del Consell IBF en el combat que havia de dipsutar aquesta passada matinada contra el seu compatriota Vaughn Bean a Atlanta (Geòrgia).

Holyfield va reconèixer ahir que en el seu pensament continua Tyson.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.