nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Camacho revoluciona l'equip

La primera llista del nou seleccionador espanyol presenta set novetats respecte del partit de Xipre

José Antonio Camacho, va facilitar ahir la llista de jugadors convocats per al partit amistós que Espanya haurà de disputar el proper dia 23 a Granada, primera des que és seleccionador espanyol de futbol. Set són les novetats en la relació de requerits respecte del partit Espanya"Xipre, darrer que va dirigir Xabier Clemente.

Aquestes noves incorporacions són Lardín, Ito, Engonga, Paco, Alkiza, De Pedro i el porter Toni. D'aquests, només Lardín i Toni ja han estat cridats anteriorment, tot i que el porter no arribà a debutar. Els homes que s'han caigut de la darrera convocatòria són Abelardo, Amor, Alfonso, Ezquerro, Prats, Nadal i Aranzábal
El nou seleccionador no va voler aclarir el fet de si hauria cridat el jugador de la Lazio Iván De La Peña en el cas que «lo pelat» no s'hagués lesionat el passat dijous al partit de la Recopa. En aquest sentit manifestà que «no pens parlar d'Iván, només parlaré dels jugadors que són a la llista. El contrari em semblaria una falta de respecte cap els jugadors que he seleccionat i cap a altres que també estan lesionats.

Camacho comentà diferents aspectes d'aquesta primera convocatòria. «Hi ha demarcacions en les quals vull provar diferents jugadors. Per l'altra banda, el mig del camp és practicament nou, ja que Engonga, Ito i Alkiza són homes que poden jugar de migcentres, organitzant el joc de l'equip». A part d'això, el tècnic de Cieza va avançar que el sistema que farà servir serà el clàssic 4-4-2, malgrat que, segons va matisar el mateix Camacho, «pot canviar en funció del partit corresponent i del resultat».

El murcià també es referí a la il·lusió perduda per part dels aficionats espanyols a causa dels darrers resultats negatius que ha tingut la selecció en els darrers temps. «Esper que puguem respondre les expectatives creades i no fallar a l'afició en general i als aficionats de Granada en particular en el partit contra Rússia».

José Antonio Camacho s'ha envoltat de jugadors els quals coneix de la seva etapa com a entrenador en els diferents equips en els quals ha estat, com és el cas de Lardín, el qual va tenir bastants d'anys a l'Espanyol, el central Paco, de quan era al Rayo o el porter Toni, de qui es va referir en aquests termes: «És un grandíssim porter, molt àgil i segur, a més ja ha assolit la maduresa necessària en un gran porter. Vull recordar que Toni va ser el porter menys golejat a la passada temporada. Perè després tenim Cañizares que ha demostrat ser igualment un porter que ofereix moltes garanties i a més té l'experiència que dóna ser internacionals. Ha disputat partits molt compromesos i ha resolt les situacions complicades de manera perfecta. Quant al fet de quin dels dos serà titular ho tinc completament decidit però vull que els primers a saber-ho siguin els implicats»

El seleccionador va destacar el fet que siguin onze els equips de la Primera Divisió que aporten jugadors al combinat espanyol. «Quan jo jugava a la selecció els equips grans com ara el Madrid o el Barça aportaven 6 o 7 efectius a la selecció cadascun. Ara, segons com és la situació als diferents equips espanyols és difícil que es donin aquestes situacions, els bons jugador estan més dispersats. Això té les seves conseqüències positives i negatives. Per una part és bo que un gran nombre d'equips siguin representats a la selecció. Als aficionats de cada club els agrada veure les seves estrelles en partits internacionals. Però també hi ha una vessant negativa, ja que aquesta heterogeneïtat suposarà que, en teoria, sigui més difícil el conjuntament del grup», afirmà l'entrenador. La llista completa de convocats és la següent: De l'Athletic Club: Alkiza, Alkorta i Etxeberria; Atlètic de Madrid: Aguilera, Kiko i Lardín; FC Barcelona: Luis Enrique i Sergi; RCD Espanyol: Toni; RC Celta de Vigo: Michel Salgado; RCD Mallorca: Engonga; Real Betis: Ito; Real Sociedad: De Pedro; València: Cañizares; Real Zaragoza: Paco. Els seleccionats es concentraran dia 21 a l'hotel Alameda de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.