cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Lliga LEB: El Ciutat d'Inca s'estrena al Ferrol

El grup de Jaume Ventura juga avui capvespre el primer partit de la Lliga 98/99

El Ciutat d'Inca, amb només un estranger, el base Michael Jennings, després de la baixa de Keith Blankenship, que no arribà a concloure la pretemporada, comença la competició lliguera al Ferrol, contra el Abeconsa.

El cinc gallec, entrenat per Miguel Loureiro, debutarà amb aquest encontre en la Lliga LEB davant el seu públic. Gran part de la banqueta del conjunt del Ferrol ha sumat experiència en la Lliga EBA.

Un dels dos estrangers del Baloncesto Galicia ja té experiència en la divisió d'argent del bàsquet estatal, el nord-americà Eric O'Brian Cuthrell, que abans defensà els colors del Cajasur Còrdova. Un pivot de 25 anys i 2'06 metres d'alçada que abans d'arribar a Espanya jugà a Finlàndia. El segon, Bevan Thomas, és un aler pivot de 25 anys i 2'03 d'altura.

L'escorta Ricardo Aldrey juga en l'ACB amb el Valvi i OAR Ferrol i havia de disputar la lliga LEB amb l'Andorra. El jugador ja té 35 anys.
Guillermo Rejón, un aler pivot de 23 anys i 2'03 metres d'alçada, és un altre reforç de l'equip del Ferrol.
La resta de la banqueta procedeix del conjunt de la Lliga EBA: els bases Lino López i Héctor Mera; els alers Óscar Yáñez, José Luis Fernández i Rafael Rodríguez; i també els pivots Jesús García i Antonio Viqueira.

Jaume Ventura pot comptar amb tots els seus efectius. El club intenta fitxar un segon jugador estranger per omplir la baixa de Keith Blankenship.

L'Abeconsa Ferrol té un pressupost similar al Ciutat d'Inca, uns 85 millons de pessetes. Els clubs amb una economia més rica són el Breogán Universiade, Ciudad de Huelva, Tenerife Canarias i Cabitel Gijón, amb 100 milions; i l'Ourense, l'equip que fitxa al base illenc Guillem Coll, amb 150 milions.

El conjunt mallorquí ha tingut una pretempora poc afortunada en els partits disputats en el Palau d'Esports d'Inca, però en el darrer test tot va sortir molt millor.

Aquest primer encontre oficial ensenyarà les autèntiques possibilitats dels homes de Jaume Ventura després d'una pretemporada bastant irregular, on ha intercalat victòries amb derrotes, unes i altres sorprenents. Un bon començament de competició pot ajudar a desvetlar alguns dubtes que encara hi ha entre els aficionats i augmentar així la seva presència al Palau Municipal d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.