algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Selecció espanyola: Comença l'era Camacho

El tècnic murcià arribà a un acord definitiu amb la Federació

José Antonio Camacho va ser nomenat ahir oficialment nou seleccionador nacional de futbol i posteriorment fou presentat a la roda de premsa convocada per la Federació Espanyola de Futbol, en la qual el secretari d'aquest organisme va aprofitar per fer un repàs de diferents aspectes que afecten l'actualitat del futbol espanyol.

Camacho, relacionat sempre amb el Reial Madrid, equip en el qual ha estat jugador, segon entrenador i primer entrenador, és un home caracteritzat pel seu caràcter fort, tal i com va demostrar aquest estiu en presentar la seva dimissió com a entrenador del conjunt blanc a causa de les seves desavinences amb Lorenzo Sanz, vint dies després del seu nomenament, per causa del personal que havia d'envoltar el murcià.

Nascut a Cieza (Múrcia) el 8 de juny de 1955, Camacho va quallar una gran carrera com a futbolista al Reial Madrid, des que va debutar el 1973 amb només 18 anys, fins a la seva retirada, el 1989. En aquest període, el lateral madridista va guanyar nou Lligues, 5 Copes del Rei i dues Copes de la UEFA, i va ser internacional en 81 ocasions.

Després de la seva retirada del futbol actiu, el seu somni sempre va ser entrenar el Reial Madrid. A la temporada 1990/91, va seure a la banqueta al costat d'Alfredo di Stefano per substituir el destituït John Benjamin Toshack, i el 1991 va fitxar pel Rayo Vallecano.

Camacho va aconseguir portar a Primera els de Vallecas, fet que li va donar gran reputació com a tècnic. Poc després va repetir l'experiència a l'Espanyol, que després del seu descens a Segona Divisió el va fitxar en la temporada 1993/94, i novament va aconseguir l'ascens. A la següent temporada, el tècnic de Cieza va aconseguir classificar els «periquitos» per a la Copa de la UEFA.

L'any posterior, tanmateix, l'entrenador va acceptar una oferta del Sevilla, on les diferències amb els membres del Consell d'administració i els mals resultats van propiciar el seu acomiadament a meitat de temporada.

La campanya passada va tornar a l'Espanyol, encara que al final només va poder aconseguir classificar-se per a l'Intertoto, i Camacho va decidir no continuar a l'equip. El passat 17 de juny, el tècnic va complir el seu somni de fitxar pel Reial Madrid, però no va arribar a fer-se realitat, perquè als vint dies va presentar la dimissió per les seves discrepàncies amb la junta directiva.

Ara, Camacho ha acceptat l'oferta de la Federació Espanyola per convertir-se en seleccionador nacional,en substitució de Xabier Clemente, encara que el tècnic ha posat la condició que el deixin treballar amb llibertat i estarà acompanyat per alguns dels seus col·laboradors habituals: Pepe Carcelén i Carlos Lorenzana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.