algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

Volta a Espanya: Jiménez guanya, Olano pateix i Escartín avisa

La primera etapa d'alta muntanya no va decebre i la lluita va ser constant

El ciclista espanyol José María Jiménez de l'equip Banesto aconseguí la seva segona victòria a la present edició de la Vuelta Ciclista a Espanya, en guanyar la desena etapa, disputada entre Vic i l'estació d'esquí de Pal a Andorra, en la qual el líder Abraham Olano (Banesto) patí per mantenir la seva posició.

La jornada va ser moguda des del principi. S'augurava batalla i el cert és que n'hi va haver. La primera acció important arribà al quilòmetre 24, quan s'escaparen Santi Blanco (Vitalicio Seguros) i Francisco Cabello (Kelme), als quals després s'hi afegiren Laurent Brochard (Festina), Federico Muñoz i Víctor Hugo Peña, de l'Avianca, Frederic Bessy i Fabrice Gougot, del Casino, i Francisco Cerezo (Estepona).

Aquest grup de corredors va arribar a tenir un avantatge superior als cinc minuts respecte del gran grup, però després, poc a poc, anaren perdent unitats i temps segons s'apropaven les dues darreres dificultats de muntanya de l'etapa, collet de Montaup i Pal, on es presagiava una tancada lluita a la qual volien arribar els integrants de Banesto i Kelme intentant llevar força, desgastar literalment els seus rivals.

La vertadera jornada començà després del quilòmetre 160 de cursa quan al capdavant del grup principal, en el qual hi anava el líder i que ja havia perdut moltes unitats pel camí, saltaren els corredors del Kelme Fernando Escartín i Roberto Heras, a més a més del Banesto José María Jiménez, molt actiu i atent tot el temps i que ahir demostrà trobar-se en un excel·lent moment de forma física, mentre que Olano passà per alguns moments de debilitat dels quals, al final, va poder sortir-se'n bastant bé.

Poc després es quedà despenjat Heras i Escartín i Jiménez partiren amb força de cap a la victòria a l'estació d'esquí de Pal, camí de la qual es va produir una baixa de consideració en patir una forta caiguda, tot i que afortunadament no de gravetat, l'espanyol David García (Vitalicio Seguros).

Mentre Escartín marcà el ritme i Jiménez es dedicà a seguir-lo, en l'espera de la reacció d'Olano, que no es va produir, a aquest grup del líder hi va haver intents d'escapada com els del suís Alex Zulle del Festina, que després es va quedar despenjat, o del francès Laurent Jalabert (ONCE), que també passà moment difícils al final del recorregut.

El triomf estava vist per a sentència i en veure que Olano no podia amb els homes de davant, Jiménez intentà fortuna una primera vegada, posant a prova Escartín per veure el seu estat de forces i després d'un primer intent, assestà el cop definitiu i el deixà enrere per partir cap a la seva segona victòria d'etapa d'aquesta edició de la Vuelta. Escartín arribà a la línia de meta a 16 segons de diferència, Roberto Heras a 1.26, i el grup principal amb Olano, entrà a 1.31.

Olano manté el mallot groc de líder de la competició, però les seves diferències respecte de rivals d'entitat com ara Fernando Escartín o fins i tot del seu propi company d'equip, José María Jiménez, han quedat reduïdes a la mínima expressió.

L'onzena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya es disputarà avui entre la frontera d'Andorra i l'estació d'esquí de Cerler, que constarà d'un recorregut de 186 quilòmetres, i quatre alts de muntanya, dos dels quals estan catalogats de segona categoria i els altres dos de primera categoria. Al darrer d'aquests, situat a 1.530 metres d'altitud, a l'estació hivernal de Cerler, estarà situada la línia d'arribada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.