• Mín: 9.02°
19°

Schumacher guanya a Monza i iguala Hakkinen

El títol es decidirà a la darrera prova de les dues que queden

L'alemany Michael Schumacher (Ferrari F300) s'adjudicà ahir horabaixa el triomf en el Gran Premi d'Itàlia de Fórmula 1. El pilot de Ferrari, que provocà l'èxtasi dels milers d'aficionats que s'aplegaren a Monza, igualà també el finlandès Mika Hakkinen (McLaren MP4/13 Mercedes) al capdavant de la classificació del Campionat del Món, quan en queden només dues proves. Hakkinen, ahir, només va poder ser quart.
L'èxit de Ferrari, que ha aprofitat aquest cap de setmana per celebrar el 600è Gran Premi en què participava en el Mundial "es va complir fa quinze dies a Bèlgica" ha estat complet, ja que l'irlandès Eddie Irvine aconseguia la segona posició. Ralf Schumacher, germà de Michael, completà el podi.
Després d'una pèssima sortida, que el va dur de la primera a la cinquena posició, Michael Schumacher se situà tercer darere els dos pilots de Mclaren-Mercedes, el britànic David Coulthard i Mika Hakkinen.
La pana del motor de Coulthard a la volta 16 de les 53 que tenia la cursa, provocà una cortina de fum que va permetre a Michael Schumacher passar davant Hakkinen a la segona variant, en la qual va entrar passat de frenada. Des d'aquest moment, l'alemany ja no va tenir dificultats per adjudicar-se la victòria, mentre que per al finlandès les coses anirien a pitjor.
Una errada set voltes abans del final a la segona variant, amb la fortuna de no tocar res i acabar altre cop al mig de la pista, va ser el seu calvari. Amb els frens i els pneumàtics deteriorats començà a perdre terreny ràpidament i això va permetre que primer Irvine, quatre voltes abans del final, i després Ralf Schumacher, a tres, l'enviassin a la quarta plaça. El cinquè lloc va ser per al francès Jean Alesi (Sauber C17 Petronas) i el sisè per a Damon Hill (Jordan 198 Mugen-Honda), que es va equivocar de tàctica ja que s'aturà dues vegades a omplir el depòsit i canviar els pneumàtics i això li va impedir aconseguir un millor lloc.

«Estic en deute amb Eddie Irvine i amb el meu germà Ralf»

Michael Schumacher agraí especialment al seu company d'equip Eddie Irvine i al seu germà Ralf, haver guanyat a Monza. «Estic en deute amb Eddie Irvine i el meu germà Ralf. M'han ajudat a agafar Hakkinen al Campionat del Món. Tot el que podia anar-me malament avui m'ha passat i quan pensava que la sortida seria decisiva i no podia fallar, ha ocorregut tot el contrari». El pilot alemany digué que «hi havia moments en els quals semblava que Mika Hakkinen tenia problemes al seu cotxe, mentre que David Coulthard treia cada vegada més avantatge. Afortunadament he aconseguit passar a Villeneuve, i Eddie Irvine no m'ha complicat passar per iniciar la caça dels McLaren», sentencià Michael Schumacher.