nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Joan Llaneras: «Demà a Alcúdia i Andorra es decidirà el guanyador»

Chechu Rubiera no descartà tornar a intentar una escapada

El ciclista professional porrerenc Joan Llaneras, que aquesta temporada defensa els colors de l'esquadra nord-americana US Postal Service, tornà a Mallorca després de conquistar la tercera medalla d'or en uns campionats del món de pista i és ara el primer mallorquí que disputa una etapa de la Vuelta a Espanya en les Illes.

Abans de començar la vuitena etapa, el campió del món de puntuació va estar amb els mitjans de comunicació illencs. El corredor porrerenc declarà que «córrer en ruta és una gran ajuda per anar a les competicions de pista amb la millor forma. M'he d'esforçar en carretera a patir. La segona etapa, que durà més de set hores, va ser molt difícil. Però he aconseguit superar-ho, com també la pujada al coll del Cadí».

Joan Llaneras considera que «demà es pot produir una primera selecció entre els favorits a guanyar la Vuelta a Espanya, en la contrerellotge a disputar a Alcúdia. L'etapa andorrana, amb final a l'estació de Pal, un port de categoria especial, també serà decisiva. Després d'aquestes dues etapes el grup de candidats a la victòria ja estarà definit».

«No tenc pressa», respon el campió a la pregunta d'un canvi d'equip l'any que ve. «Fins al 31 de desembre estic fermat a l'US Postal Service. Mentrestant escolt ofertes i després ja prendré una decisió».

El ciclista porrerenc reconeix que la persecució individual no és la seva especialitat: «M'agrada córrer en la persecucuió, però tenc menys possibilitats que en la puntuació i l'americana en uns campionats del món».

Chechu Rubiera  

El corredor del Kelme-Costa Blanca, José Luis Rubiera, Chechu, va ser l'heroi de la jornada, però els darrers tres quilòmetres varen separar el ciclista del merescut triomf. Abans, una caiguda, baixant el coll de Sóller, va fer disminuir les possibilitats d'arribar en solitari a meta. «M'he trobat bé "explicà Chechu Rubiera" i he decidit atacar baixant el Puigmajor. Però l'equip del líder, juntament amb els estrangers que jugaven les opcions dels seus esprinters, varen neutralitzar l'escapada». Rubiera assegurà que «intentaré escapar-me en una de les etapes que vénen, sense fer perillar el lideratge d'Escartín, la nostra opció principal en aquesta Vuelta».

José María Jiménez  

El líder de la Vuelta, José María Jiménez, continua una jornada més amb el jersei groc. Jiménez declarà que «abans de tot vull manifestar la meva condolència a la família Indurian». Després afegí que «el vent va fer l'etapa difícil i demà esper que Abraham Olano sigui el nou mallot groc, després de disputar la contrarellotge d'Alcúdia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.