cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Philippoussis acaba amb el somni de Moyà

L'australià va imposar el seu fortíssim servei sense que el mallorquí hi pogués fer res

35550
Carles Moyà no va poder amagar la decepció per la derrota a la seva cara.

No va poder ser. Carles Moyà no va poder fer res contra Mark Philippoussis, i menys contra el seu potentíssim servei, i acabà doblegant-se a la primera semifinal de l'Obert EUA.
El mallorquí acabà perdent, això sí, en quatre sets, (6-1, 6-4, 5-7 i 6-4), i donà batalla en tot moment a l'australià, que en una pista ràpida com la del Grad Slam nord-americà és un home molt complicat de derrotar, a causa del seu fortíssim servei.
El tennista mallorquí no va poder entrar al partit fins al tercer set, ja que l'australià no va donar opcions de rompre el servei a Moyà fins a aquesta mànega. Fins aleshores, Philippoussis es mostrà molt sòlid amb el seu primer servei, amb percentatges que en tot moment superaren el 60 per cent. Davant l'efectivitat del servei de l'australià, res no va poder fer Moyà, que veia com no tenia cap opció de connectar restades guanyadores i encara menys passades amb les quals superar les contínues pujades de l'australià a la xarxa.
Així, Philippoussis trencà el servei del mallorquí per primera vegada al quart joc del primer set, cosa que es repetiria de nou al sisè joc, i que decantaria el set a favor de l'australià (6-1). Moyà va desaprofitar dues opcions per rompre el servei del seu rival, si bé és cert aquest que ja estava del costat de l'australià.
Al segon set es va repetir la mateixa tònica. Ambdós jugadors es mostraren efectius en el seu joc, amb pocs errors no forçats i amb facilitat per mantenir el servei. Tan sols un error de Moyà al setè joc va permetre a l'autralià avançar en el marcador i obtenir un breack d'avantatge que va fer valer fins al final del set, en el qual acabà imposant-se per 6-4.
Al tercer set, Carles Moyà aprofità a la fi l'única opció que li va donar el seu rival. Ambdós jugadors mantingueren sense problemes el seu servei fins a l'onzè joc, quan amb 5-5 al marcador, Philippoussis disposà de quatre punts de breack que aixecà el mallorquí. Per contra, Moyà aprofità l'única oportunitat de la qual va disposar a aquesta mànega per trencar el servei de l'australià i s'apuntà el set per un marcador de 5-7.
Al quart i definitiu set, Moyà perdé la concentració al setè joc, en el qual li cantaren tres faltes de peu i on protestà per una decisió del jutge de cadira, que el va treure momentàniament del partit, prou temps com perquè Philippoussis trencàs el servei del mallorquí i es col·locàs amb 4-3 a la seva sacada.
Mark Philippoussis no va tenir problemes per fer valer el seu avantatge i aconseguir el primer lloc a la final de l'Obert EUA, en la qual s'enfrontarà al vencedor de la segona semifinal que es disputava aquesta matinada entre el nord-americà Pete Sampras, i l'australià i actual campió del torneig Patrick Rafter.
De totes maneres, el mallorquí va deixar molt alt el llistó per a la pròxima edició del torneig nord-americà, al qual la darrera vegada que un tennista espanyol va arribar a semifinals va ser fa vint-i-tres anys, quan Manolo Orantes va aconseguir el triomf final del torneig que llavors es disputava sobre terra i no sobre pista ràpida, i quan aquest es denominava Forrest Hills.
El que queda ben clar és que Carles Moyà ha demostrat ser un tennista que s'adapta molt bé als grans torneigs, on, tot i no començar molt bé, acaba fent un encertat joc que tan sols poden arribar a aturar els grans especialistes.

Els jutges han tornat a xiular el que han volgut

El tennista mallorquí, una vegada haver acabat el partit, es mostrà dolgut i enfadat amb si mateix i amb els jutges, que segons el seu parer no varen estar gens encertats amb el que li varen pitar al quart set, i que propicià que es descentràs i quedàs fora del partit. «No entenc el que m'han pitat, una vegada més aquests jutges fan el que volen i no tenen sentit de la realitat "declarà Moyà. Em sent un poc frustrat pel joc que he realitzat i per la manera com es desenvolupà el partit perquè continuu pensant que podria haver guanyat el partit i haver arribat a la final», sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.