nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Els màxims favorits prenen la paraula a la contrarellotge d'avui a Alcúdia

Els 37 quilòmetres, amb trams molt tècnics, marcaran diferències

La novena etapa, una contrarellotge de 39'5 quilòmetres amb sortida a l'hotel Bellvue i arribada al Port d'Alcúdia, és una de les etapes més esperades de la Vuelta a Espanya.

La sortida del primer corredor serà a les 12.35 hores i està previst que el darrer entri a meta a prop de les 17 hores, comptant amb una mitjana de 51 Km/h.

Els trenta participants millor classificats sortiran, els darrers, amb una diferència de dos minuts i els altres només d'un minut.

Hi ha molt poca diferència entre el punt més baix i el més alt del recorregut, dels 10 metres damunt el nivell del mar a Alcúdia dels 70 metres de Muro. Serà, segons els directors i corredors, un recorregut tècnic, amb dificultats.

L'any 1991 Melcior Mauri sentencià la Vuelta a Espanya en un recorregut paregut, encara que les diferències d'altitud varen ser més grans. El corredor de l'ONCE superà a Cala d'Or el mexicà Raúl Alcalá i Miguel Indurain, que va perdre part de les seves opcions a pujar en el lloc més alt del podi.

Pocs segons separen els principals favorits de la Vuelta. Els 39'5 quilòmetres seran un test molt important abans de l'etapa reina d'aquesta edició, amb final a l'estació andorrana de Pal, després d'un dia des descans entre Alcúdia i la desena etapa.

Els mallorquins miraran especialment l'actuació del porrerenc Joan Llaneras, un especialista en etapes pròleg contra el rellotge. Però la distància a recórrer avui és massa llarga per a les possibilitats del campió del món de puntuació.

Joan Llaneras, content de córrer entre els seus paisans, assegurà ahir que «intentara no decebre els aficionats illencs i aconseguir la millor classificació possible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.