cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Gran jornada ciclista amb triomf de Guidi

José María Jiménez continua líder després d'una etapa protagonitzada pel Kelme Chechu Rubiera

Mallorca va viure ahir una gran jornada de ciclisme. La vuitena etapa, amb sortida i arribada en el passeig maritím de Palma, va ser un èxit, tant esportiu com de públic.
José Luis Rubiera (Kelme) va ser l'heroi de la primera jornada mallorquina de la Vuelta. A tres quilòmetres de l'arribada, la seva escapada neutralitza el gran grup. I l'italià Fabrizio Guidi (Polti) sumà el seu segon triomf a la Vuelta, en derrotar a l'esprint final els belgues Van Petegem (TVM), Tchmil (Lotto) i Mattan (Mapei). El primer espanyol, Àngel Castresana (Euskaltel), va entrar en desè lloc.
173 corredors, entre ells el porrerenc Joan Llaneras (US Postal Service), varen sortir per recórrer un total de 181 quilòmetres, amb tres ports de muntanya, coll de sa Batalla, del Puigmajor i de Sóller. Baixa a darrera hora Prudencio Indurain, que viatja a Navarra a causa de problemes familiars, ja que el seu pare va morir durant la disputa de l'etapa.
El gran grup imposà un fort ritme, 45'8 km durant la primera hora. L'holandès Jeroen Blijlevens (TVM) s'adjudicà la meta volant de LLucmajor, en superar Raimondi (Brescialat) i Laurent Jalabert (ONCE), que així arrancà un segon al líder, José Maria Jiménez (Banesto), en la darrera jornada amb bonificacions de la Vuelta a Espanya.
Un grupet de vint corredors escapà en els afores de Felanitx, rodant vint quilòmetres davant el gran grup, amb un màxim avantatge de 25 segons. Passant Manacor va vèncer Lance Armstrong (US Postal Service) a la meta volant, superant Melcior Mauri (Once).
Altres intents de fugida tambe varen ser neutralitzats. I pujant el coll de sa Batalla varen entrar en joc els homes d'Àlvaro Pino. Els corredors del Kelme-Costa Blanca intentaren guanyar una etapa en aquesta ronda. José Luis Rubiera llançà el primer atac, seguit del francès Herve (Festina), un equip que arribà a Espanya disposat a fer oblidar la seva eliminació en el Tour.
Dos quilòmetres més tard el grup agafà els dos escapats i Marcos A. Serrano (Kelme) escapà per arribar en solitari en el primer port. Jalabert, que després d'aquesta jornada és el líder del Premi de la Muntanya, superà Francisco Cerezo (Estepona).
Després atacà Rubiera, una altra vegada baixant el Puigmajor, la sort no va estar amb ell, després del darrer port, el coll de Sóller, amb 1.30 segons d'avantatge i sofrir una caiguda, el gran grup neutralitzà l'escapada, a menys de tres quilòmetres de meta.
Els favorits, entre ells Olano (Banesto) i Jalabert (Once), juntament amb el líder José María Jiménez entraren amb el mateix temps que el guanyador.
Demà, en la contrarellotge d'Alcúdia, es poden aclarir més les opcions dels possibles vencedors de la Vuelta a Espanya.

«La meva vida ha fet un tomb espectacular»
El ciclista italià de l'equip Polti, Fabrizio Guidi, guanyador de la vuitena etapa de la Vuelta, manifestà ahir, en aconseguir el seu segon triomf parcial a la ronda espanyola, que sortosament les cames li varen respondre. «He tingut sort i les meves cames m'han respost molt bé. La meva vida ha canviat totalment en tan sols dues setmanes», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.