cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Open USA: Philippoussis és el rival

El tennista australià s'enfronta avui (19.30, Canal +) a Carles Moyà per una plaça a la gran final

Philippoussis es va convertir en el quart semifinalista de l'Obert d'Estats Units, després de guanyar per 4-6, 6-3, 6-7 (3-7), 6-3 i 7-6 (12-10) al suec Thomas Johansson i avui horabaixa (19.30 hores, Canal +) s'enfrontarà al mallorquí Carles Moyà.

Philippoussis, de 21 anys, en la seva quarta participació a l'Obert d'Estats Units, s'enfrontarà al mallorquí Carles Moyà.

El tennista mallorquí, de 22 anys, tal i com succeirà a Philippoussis, serà la primera vegada que arriba a la semifinal de l'Obert d'Estats Units. Un i altre només s'han enfrontat en una ocasió i els triomf va ser per al jugador d'Austràlia. Philippoussis es va imposar per 6-4 i 6-3 a Moyá en el torneig d'Indian Wells de l'any 97, que es va jugar sobre superfície ràpida.

«Arribar a la semifinal és un gran triomf per a mi i esper lluitar al màxim contra Moyà per intentar donar la sorpresa», comentà.

Philippoussis va admetre que Moyà havia demostrat estar en un gran moment de forma i que s'havia adaptat perfectament a la pista ràpida.

«Res de quan va passar fa un any tindrà valor», va dir Philippousis.

El tennista australià assegurà que confia en el seu servei per superar Moyà. «Respecte del partit de semifinals contra Moyà, crec que serà un gran duel, malgrat que tenc confiança en què el meu servei m'ajudi a aconseguir la victòria», afegí. La clau del partit contra Johansson va ser, una vegada més, el servei de Philippoussis i les seves pujades a la xarxa en les quals conquerí la pràctica totalitat dels 185 punts que li varen donar el triomf.

Encara que Johansson, de vint-i-tres anys, va disposar de tres pilotes de partit abans de deixar que Philippousis perdés la primera i la segona, però aprofitàs la tercera en el desempat del cinquè set, el jugador australià acabà imposant la llei del seu servei, que li deixà un total de trenta aces, mentre que el jugador suec només n'aconseguí vint. Johansson, a més, va cometre quinze dobles faltes.

Philippoussis, 22 del món, aconseguí 101 punts en les 156 pujades que va fer a la xarxa en les tres hores i 26 minuts que durà el partit per acabar amb 82 punts guanyadors i 60 errors sense forçar.

«He superat una gran prova i ara estic llest per al partit contra Moyà, que tindrà unes característiques distintes, però en el qual tornaré a utilitzar el meu servei i les pujades a la xarxa com a armes per aconseguir la victòria», declarà Philippoussis.

El jugador australià és l'únic semifinalista que no entrà en el torneig com a cap de sèrie, però serà el segon que representi el seu país, juntament amb Patrick Rafter, el campió de l'any passat, que també s'ha aconseguit classificar.

Carles Moyà arriba a les semifinals en un excel·lent moment de forma i pletòric de moral. El partit contra Michael Chang, on aconseguí salvar un grapat de pilotes de matx, li ha donat la confiança necessària. Les dues semifinals masculines, que disputaran el nord-americà Pete Sampras, número u del món, contra Rafter, i Moyà contra Philippoussis estan programades per a dissabte, tal i com succeeix amb la final femenina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.