algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Clemente se'n va a ca seva

Clemente deixà de ser ahir migdia seleccionador espanyol després d'un acord amb la Federació

Xabier Clemente va posar ahir punt i final a la seva etapa com a tècnic de la selecció espanyola de futbol després de sis anys i un dia i forçat pel fracàs al Mundial de França i la derrota davant Xipre.
Clemente debutà com a tècnic de la selecció espanyola un 9 de setembre de 1992 a El Sardinero contra Anglaterra (1"0) i va dirigir el darrer partit el passat dissabte.
El tècnic, després de reunir-se durant quatre hores amb els dirigents de la Federació, anuncià ahir que havia arribat a un acord per «rescindir de forma bilateral» el contracte que encara tenia una vigència de dos anys.
Segons les seves paraules, Clemente deixà de ser seleccionador espanyol «pel bé dels jugadors i del futbol espanyol. Hem arribat a un acord per rescindir el contracte bilateralment, així que ni m'han cessat, ni he dimitit», explicà.
El tècnic de Barakaldo, que va comparèixer en roda de premsa juntament amb el secretari general de la RFEF, Gerardo González, explicà que la seva decisió es basa en dues raons: l'ambient violent generat, que segons el seu parer fins i tot estava afectant els jugadors, i el bé de la selecció i del futbol espanyol.
«Crec que la meva decisió és bona per a tots: selecció, jugadors i mitjans de comunicació. En el plànol personal, jo no hagués dimitit, però per damunt de mi són els jugadors i l'equip espanyol. Des d'ara seré un aficionat més».
Clemente reconegué que el clima de violència l'havia afectat a nivell personal. «Ha estat una persecució de ganivets llargs acollonant. Sense mala intenció heu creat un ambient de violència. Han llançat pedres a casa meva. Han aparegut pintades. Estaveu propiciant el poc suport del públic per al partit de Granada contra Rússia».
Quant a la seva trajectòria a la selecció, Clemente assegurà que «aquests sis anys han estat la llet i seran molt difícils de superar, malgrat de no haver guanyat cap títol. A partir d'ara, esper que els resultats siguin millors, que es guanyi Xipre i que l'equip guanyi a les fases finals».
Així mateix, es va referir al fet concret de la seva sortida de l'equip espanyol. «Jo no he fracasat mai. Això és una circumstància del futbol que es dóna normalment després d'una ratxa de mals resultats», explicà.
Per una altra banda, digué no saber fins a quin punt les declaracions de la classe política han pogut influir en la seva sortida. «M'he limitat a llegir què deien i en general no m'ha molestat, però no sé el que ha fet la classe política entre bastidors».

Aguirre espera ara un canvi a la selecció

La ministra d'Educació i Cultura, Esperanza Aguirre, afirmà ahir que espera que la decisió de Xabier Clemente «serveixi per tornar la il·lusió als aficionats».
Aguirre digué que «és el moment de recordar el president de la Federació Espanyola de Futbol, tots els seus esforços, treballs i dedicació i patiment que ha hagut de passar aquests dies», parlant d'Àngel María Villar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.