nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Open USA: Camí de la final

Carles Moyà derrotà Alex Corretja i es classificà per jugar els quarts de final contra Magnus Larsson

338
Carles Moyà es mostrà eufòric per la victòria.

Està disposat a arribar molt lluny, i porta el camí més indicat. Moyà es classificà ahir per a quarts de final de l'Obert EUA en derrotar Alex Corretja en un apassionant partit.

Carles Moyà i Alex Corretja varen tornar a protagonitzar a la matinada de dimarts a dimecres un altre impressionant duel en un torneig de Grand Slam, aquesta vegada als vuitens de final de l'Obert dels Estats Units.

El partit de revenja de la final de Roland Garros, malgrat les condicions climatològiques adverses de fred i vent, no va decebre ningú, i tot i que les grades es varen quedar buides d'aficionats a causa de l'hora del partit (00.20), a la pista central Arthut Ashe, Moyà i Corretja oferiren un excel·lent espectacle de tennis durant dues hores i 41 minuts.

Tal i com va passar a París, Moyà, el campió de Roland Garros, fou el guanyador en imposar-se per 7"6, 7"4, 7"5 i 6"3 per mostrar-se després eufòric per la victòria i amb el pensament posat a la final, mentre que Corretja fou la imatge de la frustració.

En acabar el partit, Moyà parlà ja de la final, tot i que el mallorquí admeté que quan començà el torneig no pensava que podia guanyar cap partit perquè arribà desmoralitzat i sense confiança, però després de la victòria sobre Mariano Puerta i sobretot sobre Michael Chang, passà de la indiferència de la derrota al convenciment que podia arribar a les semifinals.

De fet, el mallorquí tan sols ha superat la segona ronda d'un Grand Slam en tres ocasions. La primera arribà a la final de l'Obert d'Austràlia, que perdé davant Pete Sampras, la segona a Roland Garros, on fou el campió, i la tercera és a l'actual Obert EUA.

La pròxima prova de foc per al campió de Roland Garros, serà el suec Magnus Larsson, de 28 anys, un jugador amb el qual no s'ha enfrontat mai com a profesional, però a qui respecta. «Larsson serà un rival molt complicat com ho demostra el fet que ha guanyat Marcelo Ríos i Oliver Gross i un jugador que li surten les coses bé, és capaç de guanyar qualsevol, per la qual cosa hauré de fer el meu millor tennis, córrer i mantennir-lo al fons de la pista», explicà Moyà, que afegí que «la gran clau estarà en la gran confiança que tenc en mi mateix».

El partit mostrà un Moyà amb el joc més consistent del que porta de torneig i el primer que guanya en tres sets després d'haver guanyat els tres primers en cinc mànegues.

La clau del partit, que deixà Moyà amb avantatge de 3"2 en la sèrie entre ambdós jugadors, va ser als punts decisius de cada set que varen caure sempre del costat del mallorquí sense que Corretja pogués trencar ni una sola vegada el servei, tot i que va tenir fins a 15 oportunitats per a fer-ho.

Moyà acabà amb 143 punts guanyats per 127 per a Corretja, mentre que va tenir 35 punts guanyats en 52 pujades a la xarxa per 21 de 42 per part del català.

Així, el tennista mallorquí apunta alt al darrer Grand Slam de la temporada, que a més a més de l'èxit i els diners que li pot proporcionar, reparteix molts punts per a la llista ATP de tennistes profesionals.

Moyà ha de menester encara alguns punts per garantir la seva participació al Masters de Hanover, en el qual hi participen els vuit millors tennistes de la temporada. En aquests moments, Moyà és el desè jugador del món segons la llista ATP, tot i que ocupa la cinquena posició a la llista per al Masters.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.