nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Volta a Espanya: Segon esprint per a Blijlevens

L'holandès del TVM aconseguí la victòria en l'etapa que acabà a Múrcia

L'esprintador Jeroen Blijlevens, de l'equip holandès TVM, va aconseguir el seu segon triomf a l'actual edició de la Vuelta a Espanya.

L'esprintador s'imposà a la cinquena etapa, de 165 quilòmetres, que va sortir de la localitat de Olula del Río i finalitzà a Múrcia, mentre que l'italià Fabrizio Guidi, del Polti, va mantenir el mallot groc de líder que assolí a l'etapa de dimarts.

La jornada d'ahir, vigília de la primera de muntanya, va començar amb un petit retard sobre l'horari previst en un principi per l'organització.

Ben prest s'experimentaren els primers moviments. José Luís Rubiera, que ja ho havia intentat dimarts passat, s'escapà del grup quan només s'havien complert 35 quilòmetres de cursa. Al ciclista del Kelme, s'hi afagiren Prudencio Indurain (Vitalicio Seguros), Aitor Garmendia (Banesto) i el danès Rolf Sorensen (Rabobank) i un parell de quilòmetres després ho feren quatre ciclistes més: el francès Anthony Rokia (Polti), l'italià Elio Aggiano (Vitalicio), l'estonià Lauri Aus (Casino) i Steven de Jongh, holandès del TVM.

Els relleus, perfectament sincronitzats, i el bon enteniment en el grup dels vuit homes capdavanters va produir una diferència de més d'un minut, malgrat l'intent per controlar la cursa per part dels homes de l'ONCE-Deutsche Bank. Dins el grup, el francès del Festina Richard Virenque tornà a patir una nova caiguda, després de l'etapa d'Estepona, que li afectà el canell.

Amb aquest avantatge per part dels escapats, Aggiano es vestia provisionalment de groc, ja que a l'inici d'etapa es trobava només a 21 segons del líder. El pubill de Javier Mínguez va treure profit a l'aventura aconseguint vuit segons de bonificació, gràcies a un segon i a dos primers llocs a les metes volants de Puerto Lumbreras, Lorca i Totana. Rubiera també aconseguí 5 segons «extres» que demostraven el bon moment de l'asturià.

La distància d'aquest petit grup respecte del gros de la cursa es mantingué al voltant del minut i mig fins a arribar al coll d'Almendricos, de tercera categoria, única dificultat muntanyenca de l'etapa, però la tasca del Festina, que va prendre el relleu de l'ONCE al capdavant del gran grup i el desgastament dels escapats reduí les distàncies.

L'equip de Juan Fernández cercava una nova arribada massiva per l'alemany Marcel Wust i forçant la màquina neutralitzaren, en primer lloc, sis dels vuit fugats, per després fer el mateix amb Sorensen i Rokia, que aguantaren un poc més.

Així, a trenta quilòmetres de la meta, la totalitat dels participants a la Vuelta estaven ja agrupats. Quan faltaven tres quilòmetres per a l'arribada, el francès de l'equip ONCE, Laurent Jalabert, va punxar, malgrat que no patí conseqüències greus pel que fa a la pèrdua de temps, en part gràcies a l'ajuda del seu gregari Roberto Sierra.

Ja als carrers de Múrcia, l'equip del Telekom preparà l'esprint per al seu corredor Lombardi. Malgrat que la sorpresa la donà el colombià Víctor Hugo, de l'Avianca, quan s'anà del gran grup als darrers tres mil metres. Hugo només aconseguí uns metres d'avantatge abans que els especialistes es col·locassin per a la batalla final.

El català Àngel Edo va intentar un triomf que persegueix des de fa temps però finalment fou Blijlevens qui s'imposà en una dura lluita contra Lombardi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.