algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.26°
13°

Aguirre torna a demanar una reflexió sobre el cas Clemente

La ministra d'Educació i Cultura, Esperanza Aguirre, va reiterar ahir la seva petició que la Federació Espanyola de Futbol faci una reflexió sobre el futur del seleccionador espanyol, Xabier Clemente, després del fracàs d'Espanya al Mundial de França i la recent derrota patida davant Xipre.
La ministra, que assistí ahir a Barcelona a la inauguraió d'unes jornades sobre experiència educativa, eludí, això no obstant, estendre les crítiques cap a Clemente que va fer dilluns.
«Jo ja he dit el que havia de dir, i el que vaig dir és que la Federació espanyola de futbol és la que en té els coneixements tècnics i pràctics i l'únic que jo proposava era la necessitat d'una reflexió per tal de contrarestar la gran desil·lusió que té l'afició espanyola en aquests moments», va assenyalar la ministra d'Educació i Cultura.
Xabier Clemente va respondre dilluns mateix les crítiques rebudes per part d'Esperanza Aguirre i d'altres polítics que en reclamaren la destitució, insistí en la seva decisió de no dimitir i va assenyalar que «hi ha mesures molt més importants per a l'avenir del país i per a la vivència i la satisfacció de tothom que els problemes que pugui tenir el futbol».

Abelardo

Però durant el dia d'ahir varen continuar també les mostres de suport cap al qui encara és el seleccionador espanyol, Xabier Clemente. Així, el defensa asturià del FC Barcelona, Abelardo, seguint la línia marcada per tots els futbolistes internacionals espanyols, defensà Clemente i criticà per un costat la premsa, per influir l'afició, i per un altre, els polítics per no posar remei a l'arribada de tants jugadors estrangers a la Lliga espanyola.
«La gent està molt influïda per la premsa», assegurà el defensa asturià. Davant aquesta resposta, se li va demanar si creia que la gent és beneita per no tenir la seva pròpia opinió sobre la continuïtat de Xabier Clemente al capdavant de la selecció, a la qual cosa respongué que «deu ser així».
Abelardo també parlà del fet que la continuïtat de Clemente s'hagi tornat un problema nacional. «No s'ha de fer d'això un debat d'estat. Hi ha moltes coses més importants que la selecció espanyola. Sembla que haguem perdut Gibraltar», manifestà Abelardo.
El defensa blaugrana també exposà com una de les raons del fracàs de la selecció l'arribada de tants jugadors estrangers. «Es parla molt sobre si la Lliga espanyola és de les millors del món, però quants de jugadors espanyols hi juguen cada dia?» es demanà Abelardo. L'asturià argumentà que als equips que lluiten pel títol de Lliga no hi ha més de quatre espanyols que siguin titulars.
Finalment, Morientes també s'afegí a la defensa de Clemente, i manifestà que és «una persona forta i capaç de portar un projecte fins al final. Respecte a les crítiques que s'han produït després de perdre amb Xipre, «ara hem de menester suport de tota l'afició», sentencià Morientes.

Un amarg aniversari

Xabier Clemente compleix avui sis anys des que debutà com a tècnic de la selecció espanyola, un 9 de setembre del 1992 a El Sardinero amb un amistós contra Anglaterra (1-0), en el moment més difícil d'aquest període, tot i que malgrat això l'entrenador de Barakaldo afirma que continuarà i la RFEF es ratifica en la seva permanència al càrrec. Durant aquests sis anys, Clemente ha dirigit la selecció en 62 partits, amb 36 victòries, 20 empats i 6 derrotes. La darrera, dissabte passat contra Xipre (3-2), és la que ha provocat la difícil situació per la qual travessa, en multiplicar-se les veus que demanen que deixi la banqueta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.