• Mín: 13.74°
15°

Open USA: Moyà passa a vuitens

El mallorquí protagonitzà una espectacular remuntada

No va ser suficient contra Michael Chang, sinó que ahir va haver de repetir una altra vegada. Carles Moyà tornà a protagonitzar un maratonià partit de tennis a la pista central Arthur Ashe contra el nord-americà Jan-Michael Gambill, i va haver de menester anar al tie-break del cinquè set per acabar adjudicant-se la victòria per un marcador global de 6-2, 3-6, 3-6, 6-3 i 7-5 (7/4).

Moyà guanyà el primer set amb molta facilitat, però en el segon, el jove nord-americà va voler deixar clar que no es deixaria guanyar amb facilitat, i va treure la seva millor arma: el servei.

Durant els dos següents serveis el nord-americà aconseguí que el seu primer servei entràs amb molta força la qual cosa li va posar les coses molt difícils a Moyà, que no va poder fer res per a contrarestar.

Així, Gambill s'adjudicà el segon i el tercer set pel mateix resultat de 3-6. Va ser al quart, quan Moyà tornà a treure la casta de campió que ja havia demostrat contra Michael Chang, i superà el cansament i el marcador per guanyar per 6-3 i empatar així el partit a dos sets.

El cinquè i definitiu set tornà a ser dramàtic, ja que Gambill li va rompre el servei a Moyà tot just començar. El nord-americà s'avançà 4-2 al marcador, però les cames no li aguantaren més, i va haver de menester assistència mèdica. Moyà aprofità aquesta aturada i a la represa guanyà el seu servei i després trencà el del seu rival, empatant el set a 4 jocs. Poc després gaudí d'una pilota de partit, però Gambill no es donà per vençut i forçà el tie-break.

La major experiència del mallorquí en grans competicions el portà a guanyar el tie-break per 7-4 i adjudicar-se així el partit i el passi a vuitens de final del darrer Grand Slam de la temporada.