cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
21°

Rècord de participació en el Campionat del món

Avui comença el Mundial de 470 amb la presència de dues-centes embarcacions

Un total de 200 embarcacions de 38 països iniciaran avui dijous, a la badia de Palma, les proves de classificació del Campionat Mundial de la disciplina 470.

Aquesta edició constitueix un rècord absolut de participació, segons confirmaren ahir els organitzadors de l'esdeveniment.

Els regatistes hauran de superar sis proves de selecció en dos dies per confeccionar els grups or, plata i bronze formats per 30 embarcacions cadascun.

La gran favorita per adjudicar-se el títol és la tripulació ucraïnesa formada per Ruslana Taran i Olena Paholchik, medalles de bronze a Atlanta 96 i dues vegades medalles d'or en Mundials de la classe 470.

Malgrat aquest impressionant palmarès, les ucraïneses hauran d'anar en compte amb la parella espanyola formada per Theresa Zabell, la regatista amb més títols a la història de la vela, i Patricia Guerra, darrerrament la companya inseparable de Zabell.

Tot això sense oblidar les parelles italiana, grega i israeliana, formades per Salva-Sossi, Bakatorou-Tsoulsa i Shani-Fabricant, respectivament.

En la categoria masculina, amb la presència de les parelles mallorquines Patiño-Bonnin i Halcón-Mas, destaquen els ucraïnesos Eugeniy Braslavets i Igor Matvienco, actuals campions olímpics, i els portuguesos Hugo Rocha i Nuno Barreto, guanyador de la medalla de bronze als Jocs Olímpics d'Atlanta 96.

També lluitaran per la victòria Leskinen i Heinila de Finlàndia i el grecs Kosmatopoulos i Trigonis.

Totes les tripulacions inscrites ja es troben entrenant a la badia de Palma, concretament al Club Arenal de Mallorca, a l'espera d'iniciar les proves classificatòries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.