algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

Reynés: «No tenc vocació de president»

El màxim representant del Mallorca diu que un relleu a la poltrona sense traumes seria signe de normalitat

Guillem Reynés, amic dels seus amics, arquitecte i, circumstancialment, president del Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva, «suporta» amb resignació la responsabilitat que suposa ostentar la poltrona.

Reynés, tranquil, repassà per a Diari de Balears l'actualitat mallorquinista davant l'inici de la competició lliguera.

"Quina valoració es pot fer de la pretemporada?

"L'estada a Kossen va ser un èxit d'organització i el resultats esportius no varen ser gens dolents. Alguns varen treure conclusions precipitades. Pel que fa al trofeu Ciutat de Palma ja vaig reconèixer, i no em cansaré de dir-ho, que va ser un fracàs total, tant en l'aspecte social com en l'esportiu. L'equip va mostrar totes les seves mancances. Així i tot, la veritat és que conèixer els defectes també és bo. El partit amb el Vila-reial no el vaig veure, ja que era de vacances, però m'asseguraren que l'equip havia mostrat una tímida reacció en algunes fases. I arribà la Supercopa. La primera part contra el Barcelona m'atreviria a dir que no va ser dolenta, sinó anodina. La segona meitat va ser molt bona. I en el Nou Camp es va veure un gran Mallorca. Crec que ja es va poder contemplar el Mallorca d'enguany. És un equip calcat al de l'any passat, però amb homes distints.

"I socialment, quin balanç es pot fer?

"Hem anat de menys a més. Ha quedat clar que afició real n'hi ha uns pocs milers. Som un reducte numantí. Ara bé, hi ha una massa social grossa, que només necessita resultats per reaccionar. Queda molta feina per fer a tots els àmbits de la societat. El Mallorca és una senya d'identitat, però sembla que la mateixa societat no ho volgués reconèixer. Ser del Mallorca és una forma de defensar allò que és nostre.

"És complicada la relació amb la propietat (Antonio Asensio)?

"No ho és gens. L'altre dia, un amic em contava que les grans companyies americanes compten en els seus consells d'administració amb persones de seny, gent amb el cap sobre les espatles... Ara bé, cada vegada són més els consells d'administració que no tenen la propietat representada. A més, s'ha de considerar el tema de la propietat moral. La propietat moral és invendible. A més, els nostres suggeriments han estat sempre acceptats. Això sí, marca les línies generals del plantejament econòmic.

"Quan veurem acabada la ciutat esportiva?

"No fa gaire dies s'ha pres la decisió, amb el consentiment de la propietat, lògicament, de construir de forma immediata dos camps de futbol més a Son Bibiloni. També estam pendents de l'autorització del Consell Insular de Mallorca per poder iniciar les obres dels vestidors, el club social...

"Vós heu manifestat en diverses ocasions que no volia emular Beltran, que era una pàgina d'or de la història del Reial Mallorca, però sovint vos referiu a l'expresident.

"L'únic que he manifestat reiteradament és que el Mallorca no necessita cap cabdill. Els resultats són els que han de mantenir el Mallorca. Res pus. És més, clar que reconec que durant la seva presidència es va escriure una pàgina d'or de la història de l'entitat.

"Quin és ara mateix el gran projecte de futur?

"Únicament i exclusivament estabilitzar l'equip a Primera Divisió. Per això ens fa falta una tranquil·litat econòmica, que ja tenim.

"Supòs que per la vostra condició d'arquitecte responsable de les obres de Son Moix haurà estat dura la decisió de no anar enguany al nou estadi.

"M'hauria agradat molt. No està descartat del tot, però quasi. Això no vol dir que les obres no vagin bé, ja que és segur que pel gener el camp estarà acabat.

"El cicle de Guillem Reynés a la presidència finalitza dia trenta de juny?

"Si el club aconsegueix l'estabiilitat que desig, sí. Ben aviat s'incorporarà gent nova a la junta directiva per tal d'ampliar mires. Joan Buades, Vicent Rotger i jo mateix predicam la normalitat. Això vol dir que presidir l'entitat és un honor. És a dir, si el cos tècnic i els executius fan la seva feina ben feta i el club funciona a la perfecció, presidir el Mallorca serà una qüestió honorífica. No hi ha cap pacte entre Buades, Reynés o jo en aquest sentit, però un canvi a la presidència sense traumes seria també un signe més d'estabilitat i normalitat. No tenc vocació de president durant dos o tres anys si és possible. Pots escriure que si enguany guanyam la Lliga és segur que la temporada següent jo no seria el president.

"Predicau mallorquinisme, però només hi ha un home de la terra al primer equip i no més de quatre al filial.

"A tots ens agradaria tenir molts mallorquins al primer equip, però... Sobre el filial hi ha dues lectures possibles. D'una banda, es pot tenir el segon equip per promoure jugadors de la pedrera. De l'altra, es pot pensar que el club compta amb 35 o 40 futbolistes. Aquesta darrera fórmula és l'escollida per Cúper i la secretaria tècnica de forma unànime. Ara ho tornaré dir: a mi també m'agradaria que hi hagués molts mallorquins, tant al primer equip com al filial.

"La reducció de l'aforament del Lluís Sitjar ha deixat sense lloc un bon grup de socis joves.

"No es pot permetre que 1.500 o 2.000 socis es quedin al carrer. El club ho resoldrà. Estam cercant una solució i ho aconseguirem arreglar.

"Durant la presidència de Bartomeu Beltran s'iniciaren els contactes perquè el Mallorca tingués un nou himne i una mascota.

"L'himne està llest i només falta trobar el moment oportú. Quant a la mascota hem reiniciat les conversacions amb Ramon Canet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.