algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

Heart of Midlothian, primer rival europeu del Mallorca

L'equip escocès és el líder de la Lliga i el campió de Copa

El Mallorca mesurarà les seves forces contra l'actual líder de la lliga escocesa, el Heart of Midlothian, a la primera ronda de la Recopa. El partit d'anada es disputarà a Edimburg en un estadi amb capacitat per unes quinze mil persones aproximadament, i el de tornada al Lluís Sitjar, de Palma, dia u d'octubre.
L'equip, dirigit per Jim Jeffreis i presidit per Lesley Deans, va començar a competir a la Lliga escocesa l'any 1890, setze anys després de la seva fundació, i ràpidament va convertir-se amb un dur contrincant del Glasgow Rangers i del Glasgow Celtic.
A l'actual competició de lliga, l'equip de Jeffreis ha disputat tres partits i no ha comptabilitzat cap derrota, ja que va superar els seus compromisos amb dues victòries i un empat. Precisament una de les victòries va ser contra l'equip on milita l'exmallorquinista Gabi Amato, el Glasgow Rangers.
El resultat del partit de lliga que enfrontà el Heart of Midlothian i al Rangers a l'actual competició lliguera va ser el mateix que presentà el marcador quan l'àrbitre va xiular el final de la Copa Escocesa 1998, el passat setze de maig: dos a un favorable a l'equip que intentarà acabar amb el somni mallorquinista. El Heart presenta un bloc molt compacte i els seus davanters (Hamilton, Robertson, Beckford, Paille i Thomas) cerquen, ansiosament, el gol. L'any passat va quedar en tercera posició a la Lliga, per darrera del Celtic i del Rangers, amb 67 punts, i va ser la sorpresa de la temporada per la seva gran capacitat anotadora (va comptabilitzar setanta gols al final de la competició, sis menys que el Glasgow de Gabriel Amato).
Aquest equip, que s'ha guanyat la seva entrada a la competició de la Recopa gràcies al seu treball, ha demostrat ser un rival difícil. Dijous, a la ronda preliminar d'aquesta competició, va golejar al Lantana d'Estònia per 5-0, en el que va ser el màxim avantatge en un partit internacional aconseguit per aquesta entitat.
Al currículum del Heart of Midlothian destaquen cinc títols de Lliga, la darrera l'any 1980, com diverses copes, entre elles la de 1998. Per altra banda, superà una tremenda crisi l'any 1970, quan va estar a punt de desaparèixer a causa d'una fallida econòmica. Com a anècdota, dir que el seu nom li posà Tom Purdie, el primer capità, en honor a la novel·la de 1818 de Walter Scott que, amb el mateix nom, parla de la vella presó d'Edimburg.

Jugadors

Deixant de banda a diversos internacionals sub-21 com el migcampista Steve Fulton o el davanter Jim Hamilton, l'equip del Heart, entrenat per Jim Jeffreis, compta a les seves files amb les seves dues estrelles internacionals que participaren en el Mundial de França'98: El defensa David Weir i, sobretot, el migcampista Neil McCann, el cervell de l'equip. El preferit del tècnic Jim Jeffreis és McCann, nascut l'any 1974, que aporta ordre i tranquil·litat a l'equip.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.