nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

El Mallorca s'acaba de preparar per al partit de diumenge contra el Salamanca

Cúper ha format un bloc homogeni, sense fissures en defensa, i amb qualitat a l'avantguarda

80452
Cúper no farà grans canvis respecte dels homes que derrotaren el Barcelona a la Supercopa. | Tomàs Monserrat.

La pretemporada està pràcticament finalitzada i la totalitat dels equips de Primera Divisió enllesteixen ja la seva preparació de cara a l'inici de la Lliga. El Reial Mallorca entrenà ahir a Son Bibiloni i avui ho tornarà a fer. Héctor Cúper ha aconseguit, tal i com demostrà sobradament en els dos partits de la Supercopa, formar un bloc homogeni, sense fissures en defensa, i amb homes de qualitat a la zona d'avantguarda.

El tècnic argentí va sotmetre ahir els seus homes a una altra dura sessió preparatòria, que es perllongà durant poc més de dues hores i mitja.

El davanter andalús Carlos Dómínguez, que ahir entrenà per segona vegada a les ordres d'Héctor Cúper, assegurà ahir trobar-se molt satisfet per com l'ha rebut l'afició. «Voldria agrair a l'afició que em valori la feina que vaig fer aquí quan érem a Segona. Ara, això ja ha quedat enrere i he de continuar treballant», explicà el davanter.

Carlos va reconèixer que aconseguir la titularitat seria força complicat, ja que hi ha molta competència i qualitat. «És molt difícil, però no impossible. He de fer molta feina per aconseguir la confiança del tècnic», manifestà.

El davanter assegurà que es troba en condicions de poder afrontar noranta minuts de joc, però explicà que comprendrà Cúper si no el convoca per al partit contra el Salamanca. «Estic bé, però això no vol dir que vagi a Salamanca. Ara mateix, hi ha quatre davanters abans que jo. Duen més temps amb l'equip i coneixen molt millor el sistema de joc. Jo, dissortadament, he arribat el darrer i no conec molt el sistema», va dir.

Carlos afegí, fins i tot, que veuria lògic no ser convocat pel primer partit de Lliga. «Ho veuria lògic, ja que duc poc temps entrenant. He d'estar més temps amb el grup per conèixer els meus companys i que el míster em pugui utilitzar quan ho trobi convenient», assegurà.

Finalment, Carlos explicà que el triomf a la Supercopa era ja història i que el més important ara mateix era pensar en el primer partit de Lliga. «Ara, ja ens hem d'oblidar de la Supercopa i pensar a aconseguir altres coses», acabà dient.

Cúper encara no ha fet l'assaig general de cara al partit de Salamanca "ho farà avui", però a l'equip inicial hi haurà, com a màxim, un canvi respecte dels homes que jugaren contra el Barcelona. En principi, l'única nova pot ser el retorn de Javier Olaizola, que no jugà la Supercopa perquè estava sancionat. Si el defensa basc ocupa un lloc al lateral dret, Lauren podria avançar la seva posició fins al centre del camp. En aquest cas, el capità Paco Soler seria el sacrificat. Ara bé, res no se sap encara segur i tampoc no es pot descartar que Cúper mantengui els mateixos onze que jugaren i guanyaren la Supercopa. Una altra possibilitat és que Olaizola retorni a l'equip i sigui l'internacional camerunès el sacrificat. En qualsevol cas, i vist el fet pel tècnic argentí durant la pretemporada, tot fa pensar que inicialment jugaran a El Helmántico Roa, Olaizola, Marcelino, Siviero, Miquel Soler, Engonga, Lauren, Stankovic, Ibagaza, Dani i «Chupa» López.

Però abans que el Mallorca faci rodar la pilota resten encara per viure capítols importants. D'una banda, demà a les 12.00 hores del migdia tindrà lloc el sorteig de la Recopa. L'expedició mallorquinista a Mònaco, on tindrà lloc el sorteig, estarà encapçalada per Ramon Servalls, cap de relacions externes del Reial Mallorca.

El mateix dia, però a les 24.00 hores, finalitza el termini d'inscripció de jugadors davant la Lliga Nacional de Futbol Professional. Héctor Cúper, com se sap, ha demanat un reforç per la banda dreta i el consell d'administració del Reial Mallorca no ho té, ni molt manco, del tot descartat. En qualsevol cas, les gestions, quan resten només hores per a la finalització del termini, semblen complicades i difícils. El Mallorca, això no obstant, no ho ha descartat encara del tot.

L'equip realitzarà el darrer entrenament abans de viatjar cap a Salamanca dissabte al matí. Cúper, a la conclusió de la sessió preparatòria, oferirà la primera llista de convocats de la Lliga. L'expedició sortirà cap a Salamanca a les 15.00 hores i no serà fins a les 19.00 hores de diumenge quan comenci el seu primer compromís amb el Salamanca.

Primes
La plantilla i el conseller delegat del Reial Mallorca, Mateu Alemany, tenen la voluntat de deixar solventat el tema de les primes abans de l'inici de la Lliga el pròxim diumenge. Ara per ara, les postures dels jugadors i el club són distants. Els futbolistes pretenen cobrar un mínim de 150 milions de pessetes per aconseguir la permanència a la màxima categoria del futbol espanyol, mentre que l'entitat els oferí al voltant de 75 milions . Ahir horabaixa, el capità mallorquinista Paco Soler tenia previst acudir fins a les oficines del club per recollir una nova proposta de l'entitat. Els jugadors pretenen solucionar abans de viatjar a Salamanca les primes de la Lliga i, en tot cas, pactar la setmana pròxima les de la Copa del Rei i la Recopa.

D'altra banda, ahir es va fer públic l'interès de l'Oviedo per contractar el migcampista del Reial Mallorca Xabier Eskurza. El futbolista basc, com se sap, no entra en els plans de Cúper i entrena juntament amb Stoijlkovic a les ordres de Fernando Pons.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.