algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Ningú no pot amb Vettel

El campió és encara més líder del Mundial, mentre que Alonso, primer a l'inici de la cursa, només pogué ser 5è

51964
Fernando Alonso, saluda des de la pista. | ALEJANDRO GARC

El vigent campió del món, Sebastian Vettel (Red Bull), reforçà el seu lideratge al capdavant del Mundial amb una important i treballada victòria en el Gran Premi d'Espanya, disputat al Circuit de Catalunya, després d'entaular una maca batalla amb Lewis Hamilton (McLaren), l'únic capaç de mantenir el ritme del Red Bull. Darrere d'ells, Button acabà tercer amb una bona cursa en què hagué de sobreposar-se a una mala sortida.
Fernando Alonso posà l'emoció a l'inici de la prova.

El de Ferrari, quart a la graella de partida, sortí de manera estratosfèrica i molt intel·ligent, fet que el portà a la primera posició, després de superar els dos Red Bull. Alonso es mantingué al capdavant durant diverses voltes, fins a la segona entrada a boxes, on foren més ràpids Vettel i Hamilton. A partir d'aquí, la degradació dels pneumàtics relegà l'asturià fins a la cinquena plaça.

La de Montmeló fou una cursa llarga marcada pel desgast dels Pirelli. Si les gomes haguessin aguantat, Alonso hauria pogut lluitar de tu a tu amb Vettel i Hamilton. De fet, als primers revolts, l'asturià es valgué de l'habilitat al volant per contrarestar la inferioritat en velocitat punta, en què es produí un vistós combat entre els tres pilots, que rodaren a menys de dos segons de diferència.

Vettel fou llest després de ser el primer a entrar i deixar que Hamilton topàs amb Alonso, per després aprofitar l'entrada de tots dos per escapar-se'n. L'alemany volà sobre el traçat català i ja només Hamilton fou capaç de seguir-lo. El duel entre l'alemany i el britànic fou renyit. Hamilton no pogué posar-hi el morro, però sí que s'hi mantingué a menys d'un segon en unes darreres deu voltes d'infart, en què qualsevol petit error de Vettel podia costar-li la victòria perquè no podia usar el KERS.

No fou així i el britànic hagué de conformar-se amb la segona posició per segon pic en aquest campionat, mentre que Vettel assolí el seu primer triomf a Montmeló. Alonso es mantenia a la tercera posició, després de superar Webber, fins que aparegué Button. Ja fora del podi, una obligada quarta entrada a boxes per canviar els pneumàtics impedí a l'asturià continuar lluitant amb Webber i hagué de resignar-se amb la cinquena plaça.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.