cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Lorenzo estrena títol i acaba segon

Casey Stoner (Ducati) no va trobar rival per sumar la seva quarta victòria consecutiva a Phillip Island. Valentino Rossi (Yamaha) completà el podi després de retratar Nicky Hayden (Ducati)

45404
Lorenzo no va poder disputar la victòria a Cassey Stoner. | MICK TSIKAS

L'australià Casey Stoner (Ducati) no trobà rival en el gran premi del seu país i aconseguí la seva quarta victòria consecutiva a Phillip Island, en una cursa en la qual el mallorquí Jorge Lorenzo, ja campió del món de MotoGP, va creuar la meta en la segona posició. Però la corrguda també passarà a la història per l'avançament que l'italià Valentino Rossi (Yamaha) va fer sobre el nord-americà Nicky Hayden (Ducati) en la darrera volta. En el quart angle del traçat, un revolt que, curiosament, no té nom, el nou vegades campió del món va passar per l'interior a l'americà en una maniobra que Hayden no oblidarà mai.

Amb aquesta victòria, Stoner suma el quart triomf consecutiu en el "seu" Phillip Island, i en el campionat del món de les quatre darreres proves, Aragó, el Japó, Malàisia i Austràlia, s'ha imposat en tres. Ja a la sortida, el més ràpid va ser Stoner, pole dissabte, en el dia que va complir 25 anys, per davant de Lorenzo, Marco Simoncelli (Honda), Hayden, Ben Spies (Yamaha), Andrea Dovizioso (Honda), company d'equip del lesionat Dani Pedrosa, i Rossi fa fer novè.

Per exemplificar la superioritat d'Stoner basta anunciar una dada: a mitjan circuit va treure 923 centèsimes a Lorenzo, i en la primera volta el mallorquí va passar a segon i mig de l'australià. Per la seva banda, Rossi va remuntar de seguida, en la quarta volta ja era quart, i va quedar en un grup de quatre al costat de Simoncelli, Hayden i Spies, lluitant per pujar a la tercera caixa del pòdium. Els seus companys li duraren no més de tres voltes perquè el nou vegades campió del món italià es desfeia un per un dels seus rivals, mentre Stoner tornava a marcar la volta ràpida.

Al novè pas per meta l'australià tenia ja un avantatge de 3 segons sobre el campió del món i de 10 sobre el transalpí. Llavors, la resta de pilots espanyols es trobava entre la novena plaça de Pol Espargaró (Ducati), l'onzena d'Àlvaro Bautista (Suzuki) i la dotzena d'Hèctor Barberà (Ducati). Nicky Hayden es va quedar a roda de qui l'any que ve serà el seu company en l'equip oficial Ducati, Valentino Rossi i, encara que semblava que com tantes altres vegades el de Kentucky no aguantaria gaire davant del de Tavullia, sí que va ser capaç de seguir l'italià. Fins i tot, a tres voltes per al final, Hayden va passar a Rossi i va tapar molt bé els buits al començament de la darrera volta. Tanmateix, el "gran Rossi", el millor, apareixia en el quart revolt d'un circuit en el qual ha pujat 13 vegades al pòdium per recuperar aquesta tercera posició i deixar-lo clar al nord-americà qui mandarà l'any que ve a Ducati.

Márquez fa una passa de gegant cap al campionat

El català Marc Márquez (Derbi), de 17 anys, va tornar a guanyar ahir, aquest cop a Austràlia, i féu una passa de gegant amb vista a adjudicar-se el títol mundial de 125 cc. Al circuit de Phillip Island, el pilot de Lleida doblegà directament els seus rivals a la lluita pel Mundial, el també català Pol Espargaró (Derbi) i Nico Terol (Aprilia), segon i tercer, respectivament.

El líder del mundial saldà la gira per Àsia i Oceania de manera rotunda: tres poles i tres victòries. A la sisena volta, els tres primers del campionat eren al capdavant, però distanciats entre si, fins que Terol començà a retallar sobre Espargaró i el superà al final de la recta al començament de la novena volta després de marcar volta ràpida a la vuitena. Però Márquez contestà tot d'una amb una altra volta ràpida per augmentar l'avantatge al capdavant i deixar el mundial pràcticament sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.