muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
18°

Batalla amb Rossi i el títol haurà d'esperar

Jorge Lorenzo acaba en la quarta posició després de protagonitzar una aferrissada lluita amb el seu company d'equip. Stoner suma la segona victòria consecutiva

L'australià Casey Stoner (Ducati) va aconseguir al circuit japonès de Motegi la segona victòria consecutiva de la temporada i el líder del Mundial, el mallorquí Jorge Lorenzo, es va barallar durant tota la prova amb el seu company d'equip i set vegades campió del món de MotoGP, l'italià Valentino Rossi, i va acabar quart. Així, Lorenzo haurà d'esperar fins al proper GP de Malàisia per proclamar-se campió del món. Si Pedrosa no disputa la cursa, el mallorquí en tindrà prou d'acabar en la novena posició.

Un altre italià, Andrea Dovizioso (Honda), va aprofitar l'oportunitat que li brindava el fet de partir des de la millor posició de la formació de sortida per primera vegada en la seva carrera esportiva a MotoGP per ser el primer líder de la cursa, seguit ben de prop, tanmateix, per l'australià Casey Stoner.

Per la seva banda, l'italià Valentino Rossi (Yamaha) es va col·locar inicialment tercer, però Jorge Lorenzo, que no volia perdre cap oportunitat, es va esforçar per superar rivals com més aviat millor.

Amb Rossi al tercer lloc, el mallorquí no s'ho va pensar gaire i en un primer intent per fora no va aconseguir l'objectiu, però sí un parell de revolts després. En aquell moment, passà amb la seva Yamaha per devora la del campió del món per situar-se tercer.

Abans de completar-se la primera volta, Stoner va decidir aprofitar la seva oportunitat i va superar Dovizioso per tractar de deixar enrere els rivals, però el transalpí va saber enganxar-se bé a l'australià, mentre que Lorenzo i Rossi començaren a quedar una mica endarrerits.

A ritme de volta ràpida -en va fer algunes de consecutives-, Stoner intentà distanciar-se dels adversaris més immediats, però no ho aconseguí amb Dovizioso, que al Japó va estrenar el seu sisè i darrer motor de la temporada, que sembla una mica més veloç i potent que els anteriors.

En aquests primers girs es va produir un lleuger contratemps que va afectar dos dels pilots nord-americans de la categoria, Ben Spies (Yamaha) i Nicky Hayden (Ducati), que es tocaren abans de l'entrada del túnel i hagueren de sortir de la pista, si bé controlaren la moto i pogueren tornar a la calçada, però una mica més endarrerits en la classificació, en catorzè i setzè llocs respectivament.

Mentre Stoner i Dovizioso se n'anaven, Rossi s'adonà de la circumstància i, en veure que Lorenzo no acabava de reaccionar ni de tenir un bon ritme, va decidir superar-lo en una espectacular maniobra interior per tractar, amb una volta ràpida en el següent gir, d'agafar els rivals, que ja eren a gairebé dos segons.

La cursa va transcórrer més o menys pel mateix camí durant bona part de la prova, atès que Stoner va saber mantenir un ritme constant i Dovizioso no va poder, en la primera part, "ficar" la roda ni una sola vegada al seu oponent.

Rossi ni, sobretot, Lorenzo no desistiren de la temptativa de consolidar la tercera plaça de la correguda i, per això, Lorenzo intentà en diversos punts superar el seu oponent. Tanmateix, l'italià, molt més combatiu que altres vegades, ho va acabar impedint.

Stoner va deixar enrere Dovizioso en el darrer tram de la correguda amb prou diferència perquè aquest ja no l'inquietàs i aconseguir així la primera victòria a Motegi, raó per la qual l'interès de la cursa es va centrar en la lluita per la tercera plaça que protagonitzaren Rossi i Lorenzo.

El duel entre el transalpí i l'illenc va aixecar espurnes en les dues últimes voltes, en les quals hi va haver frecs de carenat i fregades entre les motos, sense que cap dels dos cedís ni un mil·límetre, i això que el mallorquí s'hi jugava el títol. En qualsevol cas, tindrà l'honra de proclamar-se vencedor lluitant de tu a tu amb el set vegades campió del món de la màxima categoria del motociclisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.