nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Gran Lorenzo!

Valentino Rossi s'imposà en la primera prova del Mundial de 2010. Lorenzo entrà en segona posició després de protagonitzar una espectacular remuntada en les darreres voltes

117872
Lorenzo va protagonitzar una remuntada que el portà fins a la segona posició final. | STR

L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) es va adjudicar la victòria en el Gran Premi de Qatar de Moto GP, que es va disputar ahir en el circuit de Losail, en beneficiar-se de la caiguda de l'australià Casey Stoner (Ducati Desmosedici GP10) i de creuar la meta just abans de quedar sense benzina. El mallorquí Jorge Lorenzo va entrar en segona posició després de protagonitzar una espectacular remuntada en les darreres voltes. Tot feia presagiar que la primera cursa de l'any seria un monòleg de l'australià Stoner, que durant tot el cap de setmana va imposar el ritme en el traçat de Qatar, en el qual havia vençut els tres darrers grans premis de manera consecutiva, però ja a la sortida no va estar gaire encertat i es va veure superat per diversos rivals, entre ells Dani Pedrosa (Honda).
Stoner ja va marcar la primera volta ràpida en el tercer gir, com també ho va fer en el cinquè, en què se n'anava gairebé als dos segons de diferència sobre Rossi. Tanmateix, en el següent gir es va produir la sorpresa, en cometre un error l'australià, que el va fer caure en terra quan l'avantatge ja era de 2,4 segons.

Rossi, que anava al capdavant del grup perseguidor, fou espectador d'excepció del contratemps del rival i no va dubtar el moment per propiciar un canvi de ritme que l'allunyàs dels oponents. Encara que Rossi va tirar amb força per cercar un triomf còmode en solitari, la veritat és que els contrincants no van deixar en cap moment que aquest avantatge arribàs a ser tranquil·litzador i el nou vegades campió del món es va haver d'emprar a fons. Una prova evident d'això fou que va acabar consumint tota la benzina que duia en el dipòsit de la moto. Mentrestant, Jorge Lorenzo, que havia quedat una mica endarrerit i que fins i tot veia perillar la quarta plaça davant de la proximitat del nord-americà Ben Spies (Yamaha), debutant en la categoria enguany i campió del món de 2009 a Superbike, canvià novament el ritme i va anar a la recerca de Hayden i de Dovizioso, que en algunes voltes va aconseguir neutralitzar.

Rossi era pràcticament inabastable, per la qual cosa l'interès de la correguda va quedar relegat a conèixer de qui seria el segon calaix del podi, que va acabar a les mans de Jorge Lorenzo, després de sengles i espectaculars avançaments a Hayden primer i en darrera instància a Dovizioso, amb qui es va aparellar per l'interior en un revolt i ambdós van aguantar el tipus fins que el mallorquí va guanyar la posició a l'italià. Dovizioso finalment va acabar tercer en haver superat per dues mil·lèsimes Hayden.

El japonès Tomizawa s'adjudica una victòria històrica

El japonès Shoya Tomizawa (Suter) es va adjudicar una històrica primera victòria en la nova categoria del campionat del món de motociclisme de Moto2. Al pòdium del circuit de Losail el van acompanyar l'espanyol Àlex Debón (FTR), qui va confirmar que la del 2010 serà la seva darrera temporada com a pilot i amb valentia va realitzar un perillós però efectiu interior al francès Jules Cluzel (Suter) per aconseguir la segona plaça del pòdium.
Un altre espanyol, Toni Elías, autor del millor temps d'entrenaments, va ser també el millor en el moment de la sortida, en la qual es va portar darrera seu el japonès Yuki Takahashi (Tech 3), que va acabar en terra; el francès Jules Cluzel (Suter) i Alex Debón (FTR), protagonistes de gairebé tota la prova.

Nico Terol encapçala un podi totalment espanyol

Nico Terol (Aprilia) va saber aprofitar la seva oportunitat i va esperar el moment propici per superar tots els rivals en un atapeït final del Gran Premi de Qatar de 125 cc, que es va disputar en el circuit de Losail i que va registrar el primer ple espanyol sobre el pòdium. A la victòria de Terol, s'hi va haver de sumar l'espectacular lluita que per les següents posicions van mantenir Efrén Vázquez, Marc Márquez i Pol Espargaró, tots sobre Derbi, que van travessar la línia d'arribada per aquest ordre. Aquest és el quart triplet que es registra en el campionat del món de motociclisme dels 125 cc, el darrer dels quals va tenir lloc l'any passat al circuit alemany de Sachsenring.
Ja en els entrenaments es va poder veure que la prova del vuitè de litre seria de color espanyol, atès que fins a quatre pilots es van col·locar en aquestes posicions al capdavant de la taula de temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ànims, fa mes de 14 anys
Per reconèixer aquí la seva grandesa, primer ha de parlar català. Tots l'ajudarem.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente