algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Button es proclama campió

Barrichello, tot i tenir la pole, no va tenir sort i al britànic li va bastar acabar cinquè. L'equip Brawn GP s'assegurà també el títol de constructors

111618
Button es va proclamar campió del món de la Fórmula1. | FELIX HEYDER

El pilot britànic Jenson Button (Brawn GP) es va proclamar campió de món de la Fórmula 1, després de finalitzar a la cinquena plaça del GP de Brasil en una cursa en la qual va guanyar Marc Webber (Red Bull), per davant de Kubica (BMW) i de Hamilton (McLaren-Mercedes), i en la qual Fernando Alonso (Renault) va abandonar en la primera volta. La victòria en el campionat de pilots també va arribar acompanyada del títol mundial de constructors per a Brawn GP, que es va imposar a Red Bull en la classificació final i relleva Ferrari, campió les dues temporades anteriors.

Precisament uns metres més endavant, Trulli (Toyota) i Sutil (Force India) varen provocar l'accident més greu de la primera volta, que va acabar amb la cursa d'Alonso. L'envergadura de l'accident va obligar els comissaris a ordenar la sortida del safety car, que els pilots van aprofitar per proveir-se. En el proveïment va tenir lloc un nou incident, quan Kovalainen va sortir abans de temps i es va emportar la mànega de la benzina. També hi va haver problemes per a Barrichello. Després del seu primer proveïment, el cotxe del brasiler va baixar el rendiment i el pilot va perdre posicions fins a col·locar-se en la sisena, mentre que Webber, amb el millor ritme, es va situar en la primera plaça, que va mantenir sense problemes fins al final. La mala sort del brasiler no va acabar allà i, quan faltaven set voltes, Hamilton va impactar amb el monoplaça sobre una de les rodes posteriors i li va causar una punxada. Barrichello va haver de tornar a boxes i va perdre totes les opcions de mantenir-se en la lluita pel Campionat del Món, que ja té en Button el seu nou amo.

 

Barrichello celebra el triomf del seu company

El brasiler Rubens Barrichello va declarar que Button es mereix el títol, encara que considera que la segona part del Mundial ha estat seva. "Jenson ha guanyat el títol i s'ho mereix. Es va imposar a sis de les set primeres curses, però crec que la segona part del campionat ha estat meva", va dir Barrichello. "M'alegr molt per Jenson, perquè és un gran amic, un gran campió. Estic content que, ja que ho no ho he pogut fer, hagi estat ell el triomfador". "He de donar les gràcies, l'equip m'ha donat un cotxe fantàstic i m'ha permès lluitar per vèncer el campionat", va dir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Adrià, fa mes de 14 anys
Coneixia l'equip "Vermell Bull", però no el "Xarxa Bull".

Ai el traductor automàtic, que juga males passades...
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente