cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Alonso, sancionat, sortirà dissetè

L'alemany Sebastian Vettel partirà de la pole position després d'una sessió de classificació boja en la qual fins set pilots foren castigats amb la pèrdua de cinc llocs a la graella de sortida, entre ells l'asturià

39122
Alonso comentà que havia estat una sessio de classificació estranya. | FRANCK ROBICHON

L'alemany Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) s'aferra a les mínimes possibilitats per continuar lluitant pel Mundial de pilots, després d'haver aconseguit el primer lloc de la graella de sortida al final d'una caòtica sessió de classificació suspesa tres vegades, amb un pilot evacuat dins un helicòpter i set sancionats amb la pèrdua de cinc llocs a la graella de sortida: Fernando Alonso (Renault), Jenson Button (Brawn GP), Rubens Barrichello (Brawn GP), Adrian Sutil (Force India) i Sebastien Buemi (Toro Rosso). Els quatre primers ho foren per no haver disminuït prou la marxa quan hi havia bandera groga i Buemi per un accident i per haver continuat perdent a la pista diferents peces del cotxe. A aquestes sancions cal sumar-hi la pèrdua de cinc llocs en la formació inicial amb què foren castigats el finlandès Heikki Kovalainen (McLaren) i l'italià Vitantonio Liuzzi (Force India) per haver substituït la caixa de canvis.

Després d'aquesta revolució, Jaume Alguersuari (Toro Rosso), que per primera vegada ha superat l'eliminatòria inicial, partirà finalment des de la desena posició, mentre que Fernando Alonso ho farà des de la dissetena.
L'alemany Timo Glock (Toyota), que ahir no va participar en la jornada d'entrenaments lliures perquè tenia un refredat fort, va sortir de la calçada en la segona ronda eliminatòria, al revolt d'entrada a meta, i hi hagué d'anar el cotxe dels serveis mèdics. Després d'un primer examen a la clínica del circuit, va ser traslladat amb helicòpter a un centre hospitalari, amb mal d'esquena i dolor a la cama esquerra i, segons el resultat de les exploracions a què el sotmetran, Toyota decidirà si el seu lloc l'ocupa el japonès Kamui Kobayashi.

"Quan veus la bandera groga has d'aixecar el peu de l'accelerador"

L'asturià Fernando Alonso (Renault), que pogué entrar en la tercera i definitiva part de la sessió de classificació del Gran Premi del Japó, a causa de l'accident en els instants finals de la segona del suís Sebastien Buemi (Toro Rosso), manifestà que tots els pilots anaven millorant els temps, però que havia hagut d'afluixar. "Tots havíem millorat els registres quan he vist la bandera groga i he aixecat el peu de l'accelerador i no he pogut rebaixar el meu temps: hi haurà bastants de reclamacions i aquest horabaixa serà llarg. No sé què passarà però, a tot estirar, en comptes de ser dotzè puc sortir novè", va manifestar el doble campió del món abans de conèixer la seva sanció i que finalment partiria del dissetè lloc de la graella.

Alonso comentà que havia estat "una sessió de classificació estranya, amb molts accidents a la Q2, amb una bandera groga i un aleró davanter enmig de la pista que hem hagut d'evitar tots els cotxes que hem passat per allà". Alonso explicà que havia eludit aquest obstacle: "He aixecat el peu, he tornat al garatge i no he pogyt entrar a la Q3. Crec que alguns han millorat els seus temps i això és el que ha passat". "Tot d'una que veus la bandera groga has d'aixecar el peu de l'accelerador i ser prudent, perquè no saps el que et trobaràs vint metres més enllà: pot ser un aleró o dos cotxes bloquejant la pista", afegí l'esportista asturià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.