nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Victòria de Ferrari

El finlandès Kimi Räikkönen s'imposà en una cursa marcada per la mala sort dels espanyols Fernando Alonso i Jaume Alguersuari, que s'hagueren de retirar

El finlandès Kimi Räikkönen guanyà ahir el Gran Premi de Bèlgica de Fórmula 1 i donà a Ferrari la seva primera victòria en deu mesos, en una cursa en la qual la mala sort es va acarnissar amb Fernando Alonso (Renault) i Jaume Alguersuari (Toro Rosso), que es retiraren per distints motius. Räikkönen, que va obtenir el seu devuitè triomf en el Mundial, no guanyava una cursa des del Gran Premi d'Espanya que es disputà el 27 d'abril de 2008 a Barcelona. També varen pujar al podi en la correguda disputada a Spa, dotzena prova del Mundial de Fórmula 1, l'italià Giancarlo Fisichella (Force India) i l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull, en el segon i tercer lloc. L'actual líder de la competició, el britànic Jenson Button (Brawn GP), es va veure obligat a retirar-se durant la primera volta per un accident que afectà Alguersuari i en el qual també es varen veure involucrats el britànic Lewis Hamilton (Mc Laren) i el francès Romain Grosjean (Renault). Alonso deixà la cursa en la volta número 26 a causa d'un problema amb el canvi d'una de les rodes davanteres del seu monoplaça en la primera aturada a boxes.

Després d'una sortida en la qual el Brawn GP de Rubens Barrichello quedà aturat i va estar a punt de causar un accident, una maniobra de Grosjean derivà en una col·lisió múltiple entre els revolts 5 i 6, que provocà l'abandonament de quatre pilots. També va fer que hagués de sortir el cotxe de seguretat. Mentrestant, Räikkönen protagonitzà una sortida fulgurant que el va dur a la segona posició i poc després avançà, ajudat pel seu KERS, l'italià Giancarlo Fisichella per liderar la cursa amb mà ferma. Igualment, Alonso realitzà un bon començament de correguda i del tretzè lloc passà al novè. La seva estratègia era bona, en mantenir-se en pista més enllà de la meitat de la prova, però l'asturià patí mala sort una vegada més.

Amb moltes possibilitats d'acabar fins i tot cinquè per la tàctica escollida i l'avançament protagonitzat a l'inici de la cursa, en l'aturada en els boxes un problema amb la col·locació d'una roda va posar fi a la seva participació. L'asturià s'hagué de retirar quan ho tenia tot a favor per fer un bon paper. També va ser destacada l'actuació de Sebastian Vettel (Red Bull), que des de la vuitena posició de sortida acabà en el darrer lloc del podi. Així mateix va ser heroica la remuntada i l'arribada del brasiler Rubens Barrichello, després de perdre moltes posicions i de quedar aturat a la sortida. Barrichello va ser setè, malgrat que va fer la darrera volta amb una avaria en el motor, encara que finalment no tirà per terra la seva cursa.

Igualment, es pot qualificar d'històrica la segona posició de Giancarlo Fisichella amb el seu Force India, ja que a pesar de ser avançat per Räikkönen a l'inici, després aguantà el finlandès i entrà a meta a menys d'un segon de Ferrari. Menys sort va tenir Jarno Trulli (Toyota), que també es va veure obligat a retirar-se. Després de la cursa d'Spa, Jenson Button continua liderant el Mundial de Fórmula 1, tot i que es retirà d'aquesta competició, amb setze punts d'avantatge sobre el seu company d'equip, el brasiler Rubens Barrichello.

Alonso: "Sempre passen coses estranyes quan vaig per davant"

El pilot asturià Fernando Alonso (Renault) deixà ben manifesta la seva decepció per haver hagut d'abandonar el Gran Premi de Bèlgica, disputat en el traçat d'Spa, per culpa d'un tapaboques encallat a la roda davantera esquerra quan anava tercer a la cursa. "Sempre que les coses poden sortir malament, hi surten. Quan som en una posició per lluitar pel podi, passen coses estranyes, inexplicables. Són les curses, però és curiós que quan es diu que tot va perfecte i tenim opcions, alguna cosa va malament", digué l'asturià després d'abandonar amb dos terços de correguda coberts. Alonso recalcà que ahir hauria pogut aconseguir un gran resultat. "Em veia en el podi i sabia que ser entre els cinc primers seria fàcil. Sortint tretzè, hem fet una cursa boníssima, fins que hem tingut problemes amb el tapaboques", va manifestar.

"El toc de Sutil ha estat decisiu. No he notat res estrany en el cotxe i per això no he entrat en boxes. Després, quan ha arribat l'hora de canviar la roda, la cursa ens ha traït. A Monza esper que el cotxe respongui millor i que tinguem més sort", va concloure Alonso. L'asturià recordà que el cotxe va anar "molt bé" a Hongria i a València.
A més, el pilot de Renault felicità Giancarlo Fisichella, excompany seu a Renault, per la segona plaça aconseguida al circuit d'Spa. "Estic molt content per ell, perquè es mereix aquest resultat", afegí. Finalment, l'asturià recordà l'exhibició que realitzarà dissabte amb el seu monoplaça a Oviedo. "Serà un dia molt especial per a la ciutat i per a mi també, per descomptat".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.