nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Hamilton torna a guanyar

La FIA sanciona Renault sense competir a València per haver permès a Alonso sortir amb una roda mal col·locada, fet que també li costà l'abandó quan era líder de la prova

Lewis Hamilton (McLaren) guanyà ahir a Hungaroring el Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1, en el qual la desgràcia s'acarnissà amb Fernando Alonso (Renault), que hagué de retirar-se, mentre que el català Jaume Alguersuari (Toro Rosso) aconseguí el seu objectiu d'acabar la cursa (15è). Completà el pòdium de la correguda hongaresa, 10a prova del Mundial, el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) i l'australià Mark Webber (Red Bull), al segon i tercer llocs, respectivament.

Una roda mal fixada al cotxe i que es va desprendre en plena prova, va arruïnar la carrera d'Alonso a Hungaroring, la qual cosa el va obligar a retirar-se després de la dotzena volta, en un episodi similar al de 2003.

A més, l'automòbil de l'asturià va tenir problemes des de la quarta volta per un error a la bomba de benzina. Posteriorment, i després d'una aturada al taller, la roda davantera dreta va començar a vibrar fins a desprendre's.

Els dos grans protagonistes de la cursa foren Hamilton i Raikkonen, que protagonitzaren les remuntades del dia, ja que de la quarta i la setena posicions passaren a la primera i a la segona, respectivament.

La FIA va anunciar la suspensió de Renault per a la pròxima prova del campionat, que es disputarà al circuit urbà de València. L'organisme dirigit per Max Mosley va decidir sancionar l'equip de Flavio Briatore per no haver complert amb el protocol de seguretat i haver permès Alonso sortir a la pista amb la roda dreta de davant mal col·locada.

A més, la FIA acusa l'equip gal de no avisar el pilot per ràdio que portava la roda solta. Aquesta sanció coincideix amb la mort del jove Briton Henry Surtees aquesta setmana per l'impacte d'una roda al seu cos. Renault podrà apel·lar la decisió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.