algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Hamilton domina a Mònaco i Alonso només pot ser-hi setè

El britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) va dominar la jornada d’entrenaments lliures del Gran Premi de Mònaco en què Fernando Alonso (Renault) va acabar a la posició que li corresponia, la setena, però amb esperances de millorar.

Alonso, que en la segona sessió va fregar les proteccions del revolt de Santa Devota i va trencar l’aleró posterior, va ser cridat a declarar pels comissaris esportius per completar la volta sense la peça esmentada, però després de les explicacions del doble campió del món, que els va indicar que a Mònaco és impossible aturar-se a cap lloc, no van prendre accions contra ell.

L’R28 encara es pot millorar per a la sessió decisiva de classificació de dissabte, i això dóna esperances a Fernando Alonso d’aconseguir un bon lloc en la formació de sortida, vital en aquest circuit, encara que serà difícil arriba a la segona fila.

Lewis Hamilton va mostrar les seves cartes al Principat. L’any passat el McLaren-Mercedes era ja el millor cotxe, però llavors el seu cap de files era Fernando Alonso, que no li va donar la mes mínima oportunitat per lluitar per la victòria. I enguany el McLaren continua sent el millor cotxe.

Però el fet de mostrar les cartes i tenir-les molt bones no vol dir que hagi guanyat la partida. Encara queda la sessió de classificació de dissabte i la carrera de diumenge, en la qual és fonamental portar el cotxe fins a la línia de meta.

Ahir Hamilton va acabar la jornada sense cometre errors. Al matí el va batre el Ferrari del finlandès Kimi Räikkönen, actual campió del món, però l’horabaixa el britànic va dominar la sessió amb autoritat per davant del sorprenent alemany Nico Rosberg, que va col·locar el seu Williams-Toyota en el segon lloc, a tres dècimes de segon.

Rosberg, va muntar els pneumàtics tous a meitat de la sessió de l’horabaixa i va aconseguir el millor temps absolut, però poc després Hamilton va realitzar la mateixa operació i el seu temps va quedar fora de l’abast de tots.

El britànic Frank Williams celebra aquest cap de setmana el seu 600è Gran Premi com a propietari de l’escuderia que porta el seu nom i tot indica que poden aconseguir un bon resultat al Principat, no solament amb Rosberg, ferm aspirant al pòdium, sinó també amb el japonès Kazuki Nakajima, novè en la jornada d’ahir.

L’italià Jarno Trulli, vencedor el 2004 al volant d’un Renault, no va tenir la seva jornada i tant en la sessió del matí com en la de l’horabaixa, va donar feina extra als mecànics de l’equip Toyota. Tampoc el brasiler Nelson Piquet (Renault) no va tenir una jornada gaire afortunada, amb dues sortides en Santa Devota. Al final de la jornada tan sols va aconseguir el quinzè lloc a un segon del seu company, Fernando Alonso.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.