algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Istanbul Park: territori de Massa

El brasiler, pole, cerca el tercer triomf consecutiu a la prova turca

El pilot brasiler Felipe Massa (Ferrari) va marcar el millor temps en la sessió de qualificació del Gran Premi de Turquia, cinquena prova del Campionat del Món de Fórmula 1, i defensarà des de la pole les seves victòries al circuit d'Istanbul Park en les dues darreres temporades, mentre que l'asturià Fernando Alonso (Renault) va quedar a vuit dècimes del primer lloc de la sessió i sortirà setè.

A més, els dos pilots de McLaren-Mercedes, el finlandès Heikki Kovalainen i l'anglès Lewis Hamilton, sortiran just per darrere de Massa, mentre que el company d'equip del brasiler i actual líder del Mundial, Kimi Raikkonen (Ferrari), partirà des de la quarta posició de la graella. Així, Massa, quart al Mundial a 11 punts del seu company Räikkönen, aconseguí la seva pole número 12 de la seva carrera i la segona aquesta temporada, i cercarà des de la posició més favorable el tercer triomf consecutiu a Turquia.

Alonso, per la seva part, va confirmar la progressió del seu R28 després de les millores aerodinàmiques introduïdes fa un parell de setmanes a Montmeló i assolí un setè millor temps que li permet somiar de sumar punts a la cursa d'avui. A qui no varen anar tan bé les coses fou al seu company d'equip Nelson Piquet Jr., que encara no ha pogut puntuar després de quatre grans premis i sortirà des del lloc dessetè de la graella.

Com a anècdota, cal destacar que el Gran Premi de Turquia 2008 suposarà la cursa número 257 del veterà Rubens Barrichelo (Honda), que ha batut la marca de 256 de l'italià Riccardo Patrese, establerta el 1993. El brasiler celebrarà aquest rècord sortint des de la quinzena posició per tractar de millorar la seva nefasta actuació al Gran Premi d'Espanya, on no superà la 'Q3? i després abandonà la cursa.Fernando Alonso es mostrà satisfet després d'aconseguir el setè millor temps a la classificació i manifestà que «tot ha anat, més o menys, com estava previst. El setè lloc era el que m'esperava i a veure si podem plantar cara a alguns i avançar posicions en la cursa», per afegir el bicampió mundial que «hem aconseguit grans millores al cotxe i ara podem lluitar, que no guanyar, amb els primers i així poder divertir-nos una mica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.