algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Lorenzo fa història a Jerez

L'illenc aconsegueix la 'pole' i és el primer novell en fer-ho en les dues primeres proves de MotoGP

85314
Jorge Lorenzo fa el cavallet amb la moto just creuar la meta durant la classificació d'ahir. Fotos: MIQUEL ÀNGEL CAÑELLAS.

Impressionant. El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) va fer història ahir al circuit de Jerez en convertir-se en el primer novell que aconsegueix la 'pole' en les seves dues primeres proves a la màxima categoria del Campionat del Món de motociclisme. El 'segon' pilot de Yamaha sortirà des del primer lloc de la graella al Gran Premi d'Espanya 2008 de MotoGP que es disputa avui a la localitat gaditana.

Lorenzo dominà de principi a fi la sessió classificatòria definitiva, com ja va fer el dia abans, i a més ho va fer mentre batia el rècord del circuit andalús que tenia Loris Capirosi (1:39:064) des del 2006 en marcar el balear un registre de 1:38.119 amb qui aconseguí el primer lloc de la graella de sortida d'una manera contundent i, gairebé, insultant.

L'únic pilot que s'apropà al palmesà fou el seu 'enemic' Dani Pedrosa (Honda), que aconseguí el segon millor temps (1:38.789) però que quedà a més de sis dècimes del vigent campió del món de 250cc i actual segon classificat de MotoGP. El nord-americà Colin Edwards sortirà tercer a la graella en assolir un millor temps a la classificació (1:38.954) malgrat patir una caiguda en les primeres voltes de la jornada, mentres que l'actual campió del món, i líder del Mundial, només sumà el setè millor temps a més d'un segon de Lorenzo.

El company d'equip de Jorge Lorenzo, l'heptacampió Valentino Rossi, registrà el cinquè millor temps malgrat ser oficiosament el primer pilot de Yamaha i sortirà just per darrera de Nicky Hayden. Tots els rivals de Lorenzo quedaren bocabadats, més pel primer lloc del mallorquí, per la diferència abismal amb qui va còrrer el que pot ser avui, si guanya la cursa al voltant de les tres de l'horabaixa, el nou líder de la categoria reina del motociclisme mundial. I això que el mallorquí només té vint anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.