algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Alonso cercarà el miracle en un mundial on els Ferrari i els McLaren són els favorits

El pilot asturià haurà de treballar de valent per convertir el seu Renault en un cotxe competitiu

Els Ferrari de l'actual campió del món, el finlandès Kimi Raikkonen, i del brasiler Felipe Massa, i el McLaren del britànic Lewis Hamilton parteixen com a favorits en un mundial en el qual Fernando Alonso (Renault) intentarà cercar un miracle, amb un cotxe inferior al dels seus rivals.

La situació pot recordar la de 2005 i 2006, en què Alonso va aconseguir els seus mundials quan el seu cotxe no era el millor, tot i que sí el més fiable, i va saber treure el màxim profit de tots els elements que tenia a la seva disposició.

La diferència de pressupost entre Renault i Ferrari i McLaren fa que els recursos s'hagin d'optimitzar al màxim per aconseguir millorar el rendiment, i almenys sempre hi ha les dues dècimes de segon que Alonso pot aportar amb el seu pilotatge.

De moment, després dels entrenaments hivernals, sembla que Ferrari es manté al capdavant amb McLaren. Ambdós poden gaudir de mig segon d'avantatge sobre els seus rivals. Ferrari ha tingut alguns problemes de fiabilitat, McLaren menys, però poden disposar d'un cert avantatge fins que la Fórmula 1 desembarqui de nou a Europa, després de tres corregudes, quan es puguin provar i introduir noves millores. També és previsible que a mitjan termini l'absència de Fernando Alonso a Mclaren es deixi notar i perdi respecte als seus rivals, malgrat tenir la impagable ajuda de Pere de la Rosa en la seva tasca de desenvolupar els cotxes i ajudar l'equip.

Si de moment Ferrari i McLaren sembla que són una passa per davant dels seus rivals, el grup perseguidor pareix augmentar. A Renault, que enguany ha de ser-hi, i a BMW, que ha de continuar la seva progressió i que ha rodat durant tot l'hivern amb molta benzina a un ritme molt alt, s'hi poden unir dos o tres cotxes més.

Els Williams-Toyota de l'alemany Nico Rosberg i del japonès Kazuki Nakajima també han mostrat un clar progrés durant tot l'hivern i sembla que han fet una passa endavant que els permetrà estar en el grup perseguidor.

Així mateix Toyota, després de canviar radicalment el concepte del seu cotxe, pareix haver trobat a la fi el camí per ascendir en la classificació i l'italià Jarno Trulli va aconseguir el millor temps en la darrera sessió de proves a Barcelona, després d'haver evolucionat bastant el cotxe durant la pretemporada.

Red Bull-Renault, amb l'incombustible britànic David Coulthard i l'australià Mark Webber, pot involucrar-se en el grup perseguidor, com els seus socis de Toro Rosso Ferrari, que haurà de començar la temporada amb el cotxe de l'any passat i pensen que això pot ser per a ells un avantatge en les primeres proves.

L'escuderia japonesa Honda, malgrat haver reforçat notablement el departament tècnic, no sembla que hagi millorat el seu rendiment a la pista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.