muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

La pluja atura la marxa de Lorenzo a Jerez

El mallorquí finalitzà setzè en una sessió en la qual Stoner demostrà que continua sent el més ràpid

Casey Stoner (Ducati), vigent campió del món, va aconseguir la victòria en els entrenaments oficials IRTA disputats al circuit de Jerez de la Frontera, i confirmà d'aquesta manera el seu domini de la màxima categoria del motociclisme mundial, mentre que el mallorquí Jorge Lorenzo es va veure relegat a la setzena posició en una sessió d'entrenaments marcada per la pluja i pel vent fort.

La pluja que va caure a Jerez va ser un contratemps per a Lorenzo, que va treballar per aconseguir una major adherència damunt l'asfalt, sense resultat. El pilot balear de Yamaha no es va adaptar a rodar sobre la pista banyada i va marcar un discret temps d'1:53'292. El vent fort que va bufar durant tota la sessió va obligar el mallorquí a finalitzar la jornada abans d'hora, ja que només havia fet onze voltes, en les quals demostrà que encara li queda molta feina per adaptar-se a la nova màquina amb la pista banyada.

El pilot de Ducati aconseguí la victòria amb una aclaparadora superioritat sobre els altres 17 pilots oficials del Mundial. El seu temps d'1:49.263 va superar eper gairebé un segon i mig el del segon classificat, Valentino Rossi (Yamaha), campió de la prova la temporada passada.

El Doctor continua la seva adaptació satisfactòria als pneumàtics Bridgestone, però va ser incapaç de superar els extraordinaris temps marcats per Stoner damunt l'asfalt banyat del circuit de Jerez, i va deixà en safata la victòria per a l'australià.

D'aquesta manera, el pilot australià suma el segon BMW de la seva carrera, després del que es va adjudicar al final de la temporada 2007. Aquella vegada, Stoner va conquistar el premi després de ser el més ràpid en el global dels 18 grans premis que varen compondre el campionat mundial.

Amb la tercera posició va haver de conformar-se Nicky Hayden (Honda), que va marcar el millor temps entre els pilots de Michelín, seguit molt de prop pel també australià Anthony West (Kawasaki). Varen quedar separats per menys de dues dècimes de segon.

No varen tenir la mateixa sort els altres dos representants espanyols. Toni Elías va obtenir el pitjor registre de la sessió amb la seva nova moto, la Ducati, mentre que Dani Pedrosa no va prendre part en la prova de Jerez. S'esperava la tornada del de Sabadell per a aquesta prova després de la seva operació a la mà dreta, però finalment va preferir reservar-se i no va pujar a la moto. Per tant, no es va poder veure el duel entre ell i Jorge Lorenzo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.