algo de nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

"Rocky" Lorenzo

El pilot mallorquí aconseguí ahir el segon títol mundial de 250 cc a Kuala Lumpur

91348
Lorenzo volgué retre homenatge al seu ídol cinematogràfic Rocky Balboa vestint-se d'aquesta manera. | REUTERS.

El mallorquí Jorge Lorenzo (Aprilia) va guanyar ahir el seu segon títol mundial de 250 cc en el Gran Premi de Malàisia, disputat en el circuit de Sepang, en la seva penúltima carrera en el quart de litre. Lorenzo, de 20 anys, va dominar part de la prova, però finalment va ser tercer en la carrera per darrere del japonès Hiroshi Aoyama (KTM) i l'espanyol Héctor Barberà (Aprilia). Aquest és el trenta-unè títol mundial de la història que guanya un pilot espanyol.
Lorenzo només necessitava cinc punts per sumar a Kuala Lumpur el seu segon campionat, pel que hagués estat campió amb una onzena plaça. Però el pilot de Palma, fidel al seu estil combatiu, va anar cercant el títol i també el gran premi, que hagués estat el segon consecutiu. Geni i figura. Va sortir en tercera posició, per darrere del seu únic rival en la lluita pel mundial, l'italià Andrea Dovizioso (Honda), i el finès Mika Kallio (KTM), i per davant del seu compatriota Àlvaro Bautista (Aprilia).

Al primer pas de meta, Dovizioso seguia primer, per davant de Kallio, Lorenzo, Aoyama, l'espanyol Héctor Barberá (Aprilia), el suís Thomas Luthi (Aprilia) i Bautista. L'italià Marco Simoncelli (Gilera) era vuitè i l'espanyol Julián Simón (Honda) novè. L'italià d'Honda va fugir una mica, Luthi i Bautista van formar un grup mentre que les dues KTM, Barberá, Simón i el sanmarinense Àlex de Angelis (Aprilia) feien el mateix per darrere.

Dovizioso aconseguí dos segons d'avantatge de seguida, però així com els va sumar, els va perdre quan Lorenzo va estrènyer el ritme. Bautista trencava en la setena volta i deixava el seu compatriota sol amb Luthi a la cacera de l'italià d'Honda. Les KTM donaven compte de Barberà i se n'anaven a la recerca dels dos primers, mentre que Lorenzo passava Dovizioso en la dècima volta. De Angelis se n'anava a terra en aquest gir.

El ja bicampió del món no despenjava el transalpí i Kallio i Aoyama agafaven Luthi en la catorzena. La prova era molt emocionant perquè el mallorquí anava cercant el triomf, que li sobrava per ser campió i es jugava una caiguda. Va estar a punt de fer-ho en aquell moment quan el pneumàtic posterior li va enviar un clar avís. Llavors va optar per conservar. I va encertar. S'havia format un grup de cinc que anava a totes, ja que Barberà s'havia unit als altres quatre amb les dues KTM. Va arribar el moment decisiu quan entre les dues grans rectes de Sepang, Kallio va entrar molt passat, amb la moto creuada, i es va endur per davant Dovizioso, que era primer. El Mundial era de Lorenzo.

Aoyama va aprofitar l'ocasió per escapar-se i emportar-se la carrera, amb Barberà impotent per agafar-lo i Lorenzo ja celebrant el títol. Per darrere el pilot de Palma van entrar Kallio, Luthi, Simón i l'italià Roberto Locatelli (Gilera). El mallorquí va celebrar el mundial com es mereix. Va recollir la bandera nacional i, posteriorment, es va disfressar de boxejador davant la sorpresa i alegria del públic malaisi. Lorenzo, un admirador de les pel·lícules de Rocky, bicampió del món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.