muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

Fernando Alonso ho té molt complicat

Hamilton va aconseguir la pole, mentre que l'asturià només pogué ser quart per darrere dels Ferrari

El campionat del món de Fórmula 1 se li ha complicat una mica més a Fernando Alonso (McLaren), després d'haver aconseguit el quart lloc a la formació de sortida del Gran Premi de la Xina, mentre que el seu company i líder, el britànic Lewis Hamilton, partirà per sisena vegada en la temporada des del primer lloc.

L'única possibilitat d'evitar que avui Lewis Hamilton es proclami campió del món és que Fernando Alonso guanyi la correguda o acabi segon per davant del seu company, però partint des de la quarta posició la missió és gairebé impossible llevat que succeeixi algun incident.

La segona volta llançada a la sessió de classificació de Lewis Hamilton ha estat realment impecable i al final aconseguia el millor temps amb un avantatge notable, 136 mil·lèsimes de segon sobre Raikkonen, que també va fer una volta molt bona, si es té en compte que tot el cap de setmana les diferències han estat mínimes.

Felipe Massa cometia un error en el seu segon intent, perdia lleugerament el control del cotxe en un revolt a la part final del recorregut, però aconseguia el tercer lloc per davant de Fernando Alonso.

L'única explicació per a les diferències de temps entre Hamilton i Alonso, 668 mil·lèsimes, un món en la Fórmula 1, és que l'asturià vagi molt més carregat de benzina per realitzar una aturada davant les dues del seu rival, però malgrat tot la missió es presenta extraordinàriament difícil.

Fins ara, de les sis vegades que Hamilton ha partit des del primer lloc de la formació de sortida, el britànic ha guanyat en cinc ocasions. Tan sols a la Gran Bretanya no va poder aconseguir-ho i va finalitzar en tercera posició.

Després que els comissaris esportius de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) decidissin no sancionar Hamilton pel seu comportament darrere del cotxe de seguretat en el Gran Premi del Japó i amb això s'esfumassin moltes possibilitats de retardar la conquesta del títol per part de Hamilton, la situació és tan desesperada que només el tifó Krosa, que s'espera que arribi avui a Shangai, podria afegir un punt d'incertesa i l'aigua, tornar a Alonso allò que li va llevar al Japó.

Lewis Hamilton va declarar després d'assolir el primer lloc de la formació que avui no serà conservador, malgrat que té la possibilitat d'aconseguir el títol, i que cercarà directament la victòria. Posarà d'aquesta manera el colofó a una temporada en la qual es convertirà en el primer debutant a aconseguir-ho i en el més jove de la història. Així, arrabassa aquest privilegi al seu company d'escuderiaFernando Alonso.

Per darrere de l'asturià, a la tercera línia de la graella de sortida, es va situar el britànic David Coulthard (Red Bull) i l'alemany Ralf Schumacher (Toyota). La quarta línia serà ocupada per Mark Webber (Red Bull) i pel pilot de BMW Nick Heidfeld, seguit per l'altre BMW, el del polonès Robert Kubica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.