algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Lorenzo deixa clar que és el campió

El pilot mallorquí aconsegueix la pole i marca el rècord del circuit de Brno

El mallorquí Jorge Lorenzo (Aprilia) tornà a deixar clara la seva condició de campió del món de 250 cc en aconseguir una nova pole, la setena de la present temporada, en el Gran Premi de la República Txeca, en el qual a més obtingué un nou rècord del circuit de Brno i deixà tots els seus rivals molt lluny.

Àlex Debon va demostrar el perquè de la seva condició de pilot emprovador d'Aprilia i director esportiu de l'equip del campió mundial Jorge Lorenzo, en rodar a un ritme d'autèntic rècord, en ocasions fins i tot per davant del seu «protegit». Tot això passà a la primera meitat de l'últim entrenament oficial del quart de litre i finalment va ser segon.

El pilot de Castelló va ser el primer a batre el rècord del circuit, després del qual va tornar als boxes i va contemplar el desenvolupament dels entrenaments, en espera d'una segona oportunitat per sortir a rodar, mentre Lorenzo aconseguia apropar-se a una mica menys de sis dècimes de segon, amb la resta de protagonistes després d'ells.

Encara quedava mitja tanda de proves per resoldre la pole de la República Txeca, però el temps de Debon era molt bo i no resultà fàcil desbancar-lo de la primera posició, si bé qui més s'hi va acostar va ser l'italià Andrea Dovizioso (Profunda) en primera instància i relegà el campió mundial al tercer lloc.

Però a set minuts del final Lorenzo tornà a la pista amb pneumàtic nou i començà a rodar parcial a parcial per sota de la nova marca que havia establert uns minuts abans Debon. El mallorquí travessà la línia de meta gairebé set dècimes de segon més ràpid que qualsevol dels seus rivals i cap d'aquests no va poder ni apropar-s'hi.

Lorenzo havia sentenciat els entrenaments txecs d'una manera contundent i deixà clar el ritme que pot marcar el farà gaudir d'una nova victòria, la setena de la temporada.

Al costat de Lorenzo, a la primera fila hi seran avui Àlex Debon, molt satisfet amb el seu resultat, Andrea Dovizioso (Fona) i Alex de Angelis (Aprilia).

El valencià Hèctor Barberà (Aprilia), que va estar lluitant per entrar en aquesta primera línia, es va haver de conformar amb el cinquè lloc, després d'endur-se un ensurt important en els últims minuts que va estar a punt de descavalcar-lo. Julián Simón es col·locà a la setena plaça, mentre que Àlvaro Bautista (Aprilia) no acabà de fer els ajusts apropiats a la moto i acabà relegat a l'onzè lloc.

Aleix Espargaró (Aprilia) també complí i se situà a la zona de punts amb el tretzè temps de la cilindrada. El jove Efrén Vázquez, en substitució d'Arturo Tizón (Aprilia), aconseguí la vintena posició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.