muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Mika Kalio priva de la pole Jorge Lorenzo

El pilot mallorquí sortirà des de la quarta posició al costat del seu principal rival, Andrea Dovizioso

El finlandès Mika Kallio (KTM) va prendre al pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Aprilia), actual campió mundial, la primera posició de la graella de sortida del Gran Premi d'Alemanya de 250 cc, que es disputarà avui al circuit alemany de Sachsenring.

El mallorquí, líder destacat del mundial, sortirà des de la quarta posició completant la primera línia de la graella, al costat de l'italià Andrea Dovizioso (Honda), segon rere el pilot nòrdic, i el pilot de San Marino Alex de Angelis (Aprilia), tercer en els entrenaments de qualificació per al Gran Premi d'Alemanya. Mika Kallio va obtenir el millor temps amb un crono d'1:24.413 per 1:24.643 d'Andrea Dovizioso, 1:24.643 d'Andrea de Angelis i 1:24.735 de Jorge Lorenzo.

El campió del món de la categoria va reconèixer que havia tingut problemes al llarg de la sessió tant de xassís com de motor, però que espera estar avui en disposició de lluitar per la victòria. En el cas que aconseguís vèncer, Jorge Lorenzo igualaria en quinze triomfs els dos catalans que més grans premis tenen en la categoria de 250 cc, Sito Pons i Dani Pedrosa. A més d'aquests quatre, hi ha altres tres pilots per sota d'1:25.00: l'espanyol Julián Simón (Honda), cinquè, el japonès Hiroshi Aoyama (KTM) i l'excompany de Lorenzo, el valencià Hèctor Barberà (Aprilia). Simón va fer 1:24.845 per guanyar la primera posició de la segona línia i Aoyama 1:24.870 per escortar-lo en la línia de sortida de la cursa, al costat de Barberà, amb 1.24.910.

Per darrere de Barberà es van classificar l'italià Marco Simoncelli (Gilera) i l'espanyol i actual campió del món en 125 cc, Àlvaro Bautista (Aprilia), vuitè i novè, respectivament, amb 1:25.002 i 1:25.082, per superar el japonès Yuki Takahasi (Honda), amb 1:25.099. Un altre català, Aleix Espargaró (Aprilia), va acabar en l'onzena posició amb 1:25.213 per davant de qui fou campió del món de 125 cc el 2005, el suís Thomas Luthi, amb 1:25.323, i l'alemany Dirk Heildof (Aprilia), amb 1:25.585. Efren Vázquez (Aprilia), en el seu tercer gran premi del campionat del món després de debutar fa tres setmanes a Donignton Park, Anglaterra, sortirà des de la divuitena plaça de la graella, i el seu compatriota Àlvaro Molina (Aprilia) ho farà des de la vint-i-unena posició.

Jorge Lorenzo ho haurà de donar tot si vol apuntar-se la seva setena victòria de l'any, ja que les màquines dels seus principals rivals pareixen estar millor adaptades al traçat germànic, on Aprillia no aconsegueix guanyar des de l'any 2002. Tot i això, de cara al campionat, el mallorquí no té encara per què passar pena, ja que té un còmode matalàs de punts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.