nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

Alex de Angelis pren la «pole» a Lorenzo

El pilot mallorquí manifestà que no s'havia trobat a gust a la segona jornada d'entrenaments

El pilot de San Marino Alex de Angelis (Aprilia) aconseguí el millor temps als entrenaments oficials de 250 cc del Gran Premi de Gran Bretanya per davant el mallorquí Jorge Lorenzo (Aprilia), líder del mundial.

Si bé la primera posició fou per al de San Marino, avui a la carrera del quart de litre quatre pilots de l'Estat, Lorenzo, Julián Simón, Àlvaro Bautista i Héctor Barberá, partiran entre els deu primers a la formació de la recta de sortida del circuit anglès de Donington Park.

Lorenzo, vigent campió del món de la categoria i guanyador de cinc de les set carreres disputades aquesta temporada, confessà després dels entrenaments que ahir havia estat un d'aquells dies en els quals no s'havia sentit còmode damunt la moto i reconegué que ha de solucionar problemes de la seva moto.

Des de la primera línia també sortirà un altre pilot de l'Estat, Julián Simón (Honda), vencedor en aquesta pista situada al cor dels Midlands anglesos fa dos anys de la categoria de 125 cc, i que ahir es va classificar tercer després de De Angelis i Lorenzo.

Àlvaro Bautista (Aprilia) completarà la primera línia de la graella de sortida amb el seu quart lloc.
El campió del món de 125 cc marcà ahir horabaixa amb la pista eixuta un temps d'1:33.096 per 1:32.391 de De Angelis, 1:32.801 de Lorenzo i 1:33.043 de Simón.

Després d'Àlvaro Bautista es classificaren el finès Mika Kallio (KTM) amb 1:33.130; l'italià Andrea Dovizioso (Honda), segon al campionat després de Lorenzo, amb 1:33.170; i el seu compatriota, Marco Simoncelli (Gilera), amb 1:33.179.

El català Aleix Espargaró va guiar la seva Aprilia fins a la quarta línia de la graella d'avui amb el setzè millor crono, 1:34.634, mentre que el debutant al campionat del món Efren Vázquez (Aprilia) es classificà penúltim, amb el vint-i-cinquè registre 1:35.819.

Lorenzo  

Quant al pilot mallorquí, digué ahir que no s'havia trobat a gust al llarg de la segona jornada d'entrenaments, malgrat ser segon a la graella de sortida d'avui i es va mostrar optimista amb vista a la carrera de 250cc.

«S'ha ajuntat tot, que divendres va ploure, hem tingut pocs entrenaments i hem fet poques voltes, no m'hi he trobat a gust, d'aquells dies que no saps per què i no t'esperes que vagi tan malament», digué el líder del mundial de 250 cc.

«Preocupat, no hi estic perquè tots els problemes tenen solució i no descart res, s'ha de sortir amb optimisme per l'avantatge que tenim al campionat: la preocupació és per a la resta», afegí.

«El primer parcial, el faig bé, perdem als revolts lents, però sempre hi ha zones que no ens van bé a un circuit», explicà sobre Donington Park. «S'han ajuntat moltes coses negatives i no hem pogut anar ràpids, encara que hem anat ràpids, ja que agradaria a molts ser segons», destacà.

Interrogat sobre si l'estimula més sortir sense haver aconseguit la primera plaça de la graella de sortida respongué que sí i que seria «interessant». Però matisà, «s'ha de sortir amb cap, no s'acaba el món en aquesta carrera, falta més de la meitat del campionat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.