algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Lorenzo remunta i acaba segon

El pilot mallorquí d'Aprilia només va ser superat pel líder del Mundial de 250 cc, l'italià Andrea Dovizioso

Jorge Lorenzo, el pilot mallorquí de Fortuna Aprilia, va obtenir ahir la segona plaça en el Gran Premi de Catalunya de 250 cc, després de protagonitzar una remuntada fulgurant, que no li va bastar per impedir la primera victòria en la categoria del líder del Mundial, l'italià Andrea Dovizioso.

La prova de Montmeló resumí d'allò més bé l'esperit del Mundial de dos i mig: el líder es mantingué entre els tres primers durant tota la correguda, fent mostra de la seva regularitat -ha pujat al podi en les set curses disputades; i Lorenzo, en canvi, hagué de recórrer al seu pilotatge més agressiu per quedar dels primers després d'un inici fluix.

Durant bona part de la prova, tot suggeria que el podi seria amb accent italià. Dovizioso havia aconseguit la pole, amb Lorenzo en la segona plaça, però Locatelli sorprengué tothom des de la segona línia de la graella, ja que liderà la prova durant les primeres voltes.

De Angelis i Dovizioso formaren ben aviat el grup capdavanter. Els dos pilots de Fortuna Aprilia, Àlex Debón i Jorge Lorenzo, anaven quedant enrere: el mallorquí arribà a rodar fins i tot a quatre segons dels de davant.

El pilot balear no fou capaç de baixar d'1:48 fins a la vuitena volta. Per la seva banda, el grup de referència, liderat per Dovizioso, es mantenia a 1:47. Així, Locatelli, Dovizioso i De Angelis lluitaren sempre per la primera plaça, que anaven ocupant de manera successiva.

A Lorenzo se li presentava així un repte enorme. Hagué de superar, primer, el seu company Debón, substitut de Barberà i que realitzà una cursa molt meritòria, per situar-se darrere el trio de davant. Faltaven tres voltes i Lorenzo havia de superar tres rivals.

Només en va superar dos, però va emetre un missatge molt clar, de pilotatge ambiciós i guanyador. Anteriorment, javia retallat tres segons en cinc voltes i en la darrera avançà De Angelis i Locatelli, que estigué ben a punt de sortir de la pista.

Només Dovizioso resistí la seva amenaça, sobretot perquè a Lorenzo li resultaren insuficients les 23 voltes del Gran Premi de Catalunya. Al final, Dovizioso aconseguí la seva primera victòria en 250 cc. Queda així clar que el Mundial serà definitivament cosa de dos: a Lorenzo el separen ara 25 punts del líder.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.