algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Rossi encapçala la festa italiana de Moto GP

Fonsi, Pedrosa i Pablo Nieto pugen al podi a 250 i 125 cc

Valentino Rossi, Loris Capirossi i Max Biaggi organitzaren al circuit de Mugello una gran festa italiana a la categoria reina, Moto GP, en ocupar, respectivament, els tres primers llocs del podi. La representació espanyola al podi va recaure en Fonsi Nieto, segon en els 250 cc, i en Daniel Pedrosa i Pablo Nieto, segon i tercer respectivament en 125 cc.

Els milers de 'tifossi' que es congregaren en el traçat transalpí per animar els seus ídols no quedaren decebuts. La lluita per la victòria quedà prest reduïda a la del trio italià amb el japonès Shinya Nakano (Yamaha) i l'espanyol Sete Gibernau (Honda), que es barallaren per la quarta plaça a molts de segons de distància. Malgrat la fulgurant sortida de la Ducati de Capirossi, la moto amb més velocitat punta del campionat, Biaggi i Rossi no li varen permetre agafar distància i mantingueren el seu ritme, fet que deixà despenjats la resta de pilots.

Després de diversos avançaments entre Rossi i Biaggi, una errada de Capirossi, qui s'avançà en una volta, va permetre 'Il Dottore' Rossi passar al capdavant de la cursa. La lluita ferotge entre Biaggi i Capirossi pel segon lloc els va fer rodar més lentament que Rossi, el qual va poder obrir un petit forat, suficient per a l'actual campió del món. Quant a Sete, va anar de més a menys i acabà setè.

Quant a la cursa de 250 cc, el pilot madrileny Fonsi Nieto aconseguí el millor resultat de la temporada, amb un segon lloc, en una carrera que dominà el pilot de San Marino, Manuel Poggiali. La prova no fou gaire lluïda, ja que des de les primeres voltes les diferències entre els pilots varen ser molt importants.

La creu va ser per a Toni Elías (Aprilia), qui es queixà tot el cap de setmana del mal comportament de la seva moto en els viratges, fet pel qual no va poder passar de la sisena plaça, tot i que va fer una gran sortida i arribà a posar-se segon. Tan sols el francès Randy de Puniet va ser capaç de seguir el ritme de Poggiali, però una caiguda a falta de sis voltes l'impedí lluitar amb Poggiali pel triomf final.

Finalment, en els 125 cc, la victòria en la cursa va ser per al veterà pilot italià Lucio Cechinello, el qual mai no havia pujat al podi a Mugello davant la seva afició, malgrat dur deu anys competint en la categoria. Dani Pedrosa, segon, i Pablo Nieto, tercer, en varen ser els millors pilots espanyols. Aquest darrer es va mantenir entre els primers des de la sortida i aconseguí repetir la plaça del passat any. Per la seva part, Pedrosa, malgrat partir des de la desena posició de la graella, realitzà un magnífic final i aconseguí creuar la línia de meta en segona posició, després de remuntar cinc posicions en la darrera volta.

Finalment, el pilot mallorquí Jorge Lorenzo, continuà en la seva línia negativa del cap de setmana i finalitzà en la 33a posició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.