algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Marga Fullana: «L’objectiu és clar, pujar de categoria»

«Alexia Putellas pot dir que és un referent, no només femení, sinó també masculí»

L'actual capitana de l'Atlètic Balears, Marga Fullana té clar quin és el principal objectiu d'aquesta temporada. L'equip té una oportunitat única per ascendir a la Segona Divisió. Fullana, formada a les categories inferiors de l'Algaida, és un dels pilars de l'equip que dirigeix des de la línia defensiva. A més, la capitana aporta experiència a una plantilla confeccionada per pujar i amb jugadores molt joves. Després de passar per l'equip del seu poble, l'Algaida, Fullana fitxà pel Collera, amb el qual va poder jugar a la màxima categoria del futbol femení estatal.

- El primer, quin és l'objectiu d'aquesta temporada?

- L’objectiu és clar, pujar de categoria i fer la millor temporada possible.

- Sou segones a només quatre punts del CE Europa, creus que podreu aconseguir retallar la distància?

- Ho intentarem fins al final, és difícil en aquesta temporada perdre punts, però no és impossible i tenim ganes de pujar com a primeres, encara que pugen primer i segon directes. Així que si podem pujar primeres bé, i si no fos possible, mala sort. Però intentarem retallar tots els punts possibles.

- Des del club us pressionen per pujar a Segona Divisió?

- No, l'objectiu de poder pujar va sorgir perquè tenim equip de sobra. I l'objectiu l'hem posat nosaltres directament. El club no pressiona amb això, sinó que hem de fer una temporada com toca, tenim equip i ho tenim tot per poder fer-ho.

- Que significaria pel club pujar de categoria?

- Pel club i pel futbol femení balear tenir un equip a Segona Divisió és molt bo i sobretot per totes les generacions que venen. Realment hi ha molta gent que ja ha viscut el que és competir en aquestes categories i feim feina perquè la gent més jove pugui viure això.

- I per tu? Quins són els teus objectius en el món del futbol?

- El meu objectiu en el món del futbol és retirar-me el més a dalt possible i l'objectiu d'aquesta temporada és el que estam fent, pujar i, juntament amb les meves companyes, fer la millor temporada.

- Aquesta temporada només heu perdut un partit, creus que podreu seguir en aquesta dinàmica?

- Volem no perdre més partits fins al final, i sempre deim que intentarem quedar amb la porteria a zero, que és el que més agrada a tot l'equip i anirem a aconseguir no perdre més partits.

- Quin creus que és el millor sistema per jugar? Ets més d'acaparar la possessió o de joc directe?

- Depèn de l'equip, depèn de l'entrenador. Tot té el seu, hi ha partits que hem de jugar més directes i n'hi ha que podem jugar més. El nostre objectiu sempre és jugar per terra, és tenir una visió i un sistema de joc per poder jugar d'aquesta manera.

- Quan arribares a l'Atlètic Balears?

- Fa quatre anys que soc aquí i de seguida que em digueren que es volia fer un equip femení en aquest club no vaig dubtar i vaig dir que si perquè el projecte era il·lusionant. Un projecte d'un club gran que pot arribar enfora.

- Sempre has estat defensa tu?

- Si, sempre he estat defensa.

- Quina és la situació actual del futbol Femení a Mallorca?

- Aquí, a Mallorca, és complicat perquè les jugadores bones, com tots sabem, se n'han anat a fora. Tenir equips com aquest, un club gran, amb un equip a Segona o fins i tot voler pujar fins a dalt, sempre és bo pel futbol femení. A les Balears cada vegada creixem més, hi ha moltes jugadores que poden anar a més i tenim la referència de l'any passat, de Lucía Corrales que està dins un Barça.

- El futbol Femení ha augmentat la seva popularitat els darrers anys, creus que encara hi ha marge de millora?

- Si, sempre hi ha marge de millora, és complicat que el futbol femení s'iguali al masculí, però, així i tot, fa molts d'anys que feim feina amb això i crec que les generacions que venen ara podran gaudir molt més fàcilment del futbol femení.

- Personalment, com valores el ressò mediàtic que ha tengut la pilota d’or d'enguany, Alexia Putellas?

- Per jo és impressionant. El futbol femení necessita aquest plus, que una dona tengui aquesta Pilota d'Or i sigui catalana és molt positiu. Ara ja és referent femenina, fins i tot per nins de categories inferiors o més grans. Alexia Putellas pot dir que és un referent, no només femení, sinó també masculí.

- Quan tu eres petita quins eren els teus referents futbolístics? Hi havia alguna jugadora o tots eren homes?

- Principalment, abans hi havia més referents masculins i el meu sempre ha estat en Carles Puyol, de tota la vida. I quan vaig estar més dins el futbol femení, sempre he tengut també el mateix referent. Ara ja no juga, i és na Ruth García que jugava en el Levante i el Barça.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.